Saturday, February 17, 2007

Armeense geNOVAcide


Van Nova hebben we meer gezien (zie eerdere gerommel van ze in Nova en de Armeense genocide):

* In de aanloop naar de 2de Kamerverkiezingen
Toen in november 2006 Nederlands Turkse kandidaten voor 2de Kamerverkiezingen kennismaakten met de stalinpraktijken van de Armeense lobby, sprong Nova erboven op.

E
én van deze kandidaten was Ayhan Tonca die door Nova werd afgeschilderd als een holocaust-ontkenner.
(te zien in 
http://www.novatv.nl/index.cfm?ln=nl&fuseaction=videoaudio.details&reportage_id=4636 -"Kandidaat-Kamerlid Tonca (CDA) in opspraak" -20 september 2006)

Nova ging daarbij geniepig te werk:
Zij mixte de keren waarin Tonca in tv-programma’s de Armeense bewering verwierp met vragen aan Armenen en hun sympathisanten waarin ze gevraagd werd of "de Armeense genocide te vergelijken was met de holocaust?"

Effect was dat de heer Tonca aan de kijker als een holocaust-ontkenner werd verkocht.
En deze streek die Nova uithaalde werkt natuurlijk door bij CDA, de partij van Tonca. Ze hebben hem erna van de kandidatenlijst gehaald. CDA had namelijk van kijkers en potentiële stemmers boze reacties ontvangen ("hoe kunt u een dergelijke nazi-verheerlijker in uw kandidatenlijst opnemen!").

Daar meer media meededen werden nog een paar andere Nederlands Turkse kandidaten het slachtoffer van deze lasterpraktijken.
We kregen te horen dat deze kandidaten het partijstandpunt ("er had een Armeense genocide plaatsgehad") niet onderschreven. De werkelijke reden was dat kiezers door de media op het verkeerde been waren gezet zoals Nova deed. Waarna de politieke partijen te maken kregen met boze reacties. CDA (en overigens ook PvdA) haalden bakzeil onder deze druk en schrapten hun Nederlands Turkse kandidaten van de lijst. E
én partij deed niet mee aan deze hysterie: D66.


* De email-affaire van 7 december 2006
In de verkiezingen van de 2de Kamer kreeg de Nederlands Turkse D66-kandidate Fatma Koser Kaya veel voorkeursstemmen vanuit de Nederlands Turkse gemeenschap. Ondanks een onverkiesbare plaats (D66 kreeg 3 zetels, ze stond op plaats 6) kon ze door de ruim 30.000 voorkeursstemmen in de 2de Kamer.
Nova bracht een reportage uit waarin ze claimde dat de Turkse staat deze gemeenschap stemadvies zou hebben gegeven.
(zie 
http://www.novatv.nl/index.cfm?ln=nl&fuseaction=videoaudio.details&reportage_id=4782 - "Turkse staatsbemoeienis met de Nederlandse verkiezingen")
Dat kan natuurlijk niet, inmenging in binnenlandse aangelegenheden.
De zaak blijkt door ene Nuri Karabulut (voorzitter van de Turkse arbeidersvereniging DIDF) bij Nova gemeld te zijn (zie
http://www.parool.nl/nieuws/2006/DEC/08/bin1.html). Deze vereniging is een extreemlinkse beweging met voornamelijk Koerdische leden. Voor dergelijke lieden is zwartmaken van de Turkse staat natuurlijk een gewilde activiteit.
Tenslotte bleek Nova’s claim uit de lucht gegrepen te zijn geweest.
Doel van deze uitzending in Nova was om het succes van de Nederlands Turkse gemeenschap te discrediteren. Zij hadden immers laten zien dat ze niet ingenomen waren met de stalinpraktijken tegen hun kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen. Hierbij werd Turkije een kwalijke rol toegedicht.


* Het bedrijven van propaganda voor de Armeense visie
In een andere uitzending ("Ayhan Tonca blikt terug", 28 december 2006, zie
http://www.novatv.nl/index.cfm?ln=nl&fuseaction=videoaudio.details&reportage_id=4819&selectArchiveDay=5) kreeg de heer Tonca gelegenheid om zijn mening te geven over de hysterie die er in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen had geheerst.

Tonca gaf aan dat hij door Nova als een Holocaust-ontkenner was afgeschilderd. Onterecht natuurlijk, de Armeense “genocide” dient volkenrechterlijk nog bewezen te worden via een internationaal tribunaal. Uitspraken van parlementariërs en romanschrijvers dat er wel een genocide zou hebben plaatsgevonden, zijn juridisch van geen enkele waarde.

Het opvallende van wat Nova doet zijn de links die ze geeft bij deze reportage (zie hiervoor genoemde link). Eén ervan is “Armeense genocide”.
Je komt dan uit bij de wikipedia-link over deze kwestie. In wikipedia kan iedereen eigen teksten in artikelen intypen. Hierbij letten wiki-moderatoren op juiste gang van zaken. En laat juist deze wiki-pagina gecontroleerd worden door wiki-redacteuren die sympathiseren met de Armenen.
Zij zorgen ervoor dat kritische geluiden op de Armeense geenocide minimaal blijven. Over deze wanpraktijken op wikipedia kom ik nog terug.

No comments: