Tuesday, May 1, 2007

ChristenUnie en PvdA op ramkoers?


Er is nu een nieuwe regering in Nederland. Deze bestaat uit het CDA, PvdA en de ChristeUnie. Die laatste twee hebben nu wel een probleem.

Vanwege het PvdA-partijlid Albayrak. Deze lag ook onder vuur van de Armeense lobby, haar wilden ze uit de kandidatenlijst Kamerverkiezingen omdat ze geen uitspraak wilde doen of er wel of niet een genocide op de arme Armenen was gepleegd. Ze zei dat de bronnen en bewijzen waarmee Armenen en co aankomen “vervuild” waren (een diplomatieke manier om aan te geven dat het vervalsingen waren).

De partijleider van de PvdA, Wouter Bos, nam het toen voor haar op. Hij zei dat bij deze kwestie men te gemakkelijk het woord genocide in de mond nam. Dus dat onzorgvuldig wordt omgegaan met het gebruik van de term genocide.
Bos heeft gelijk. Als politici lukraak vonnissen gaan vellen over volkeren, dan is men verkeerd bezig. Daarvoor zijn rechters aangesteld. Zoals eerder gezegd hebben ze in Den Haag zulke rechters.

Het wetsvoorstel van ChristenUnie is door de Raad van State (adviseur Tweede Kamer) afgewezen. Desondanks wil deze partij het in de Tweede Kamer in stemming brengen. We zullen dan een botsing tussen ChristenUnie en PvdA meemaken.

No comments: