Tuesday, August 7, 2012

Moorden in naam van een Armeense genocide (Ankara/ Esenboğa 1982)


Precies 30 jaar geleden hielden Armeense terroristen van Asala bloedig huis onder onschuldigen. Het zou de grootste moordpartij worden die in naam van een Armeense genocide werd gepleegd. Net als in D’Orly was dit keer een vliegveld (Esenboğa, bij Ankara) het toneel van een bloedbad.

Zohrab Sarkissian en Levon Ekmekjian leegden hun machinegeweren op de nietsvermoedende reizigers. Omdat ze zoveel mogelijk mensen wilden vermoorden, gooiden ze ook handgranaten tussen de menigte. 

Behalve bijna 8* Turken kwamen in dit bloedbad ook een Duitse en een Amerikaanse reiziger om het leven. De meer dan 70 gewonden lieten eveneens zien hoe gewelddadig de terroristen te werk waren gegaan. Sarkissian werd zelf door de politie gedood, zijn handlanger Ekmekjian na gewond geraakt te zijn gearresteerd.
* Bronnen spreken elkaar tegen in het aantal Turkse slachtoffers. De gegeven aantallen variëren van 6 tot 10. Ik geef daarom een gemiddelde.

Dat er een intense haat door de Armeense genocide-propaganda was gekweekt, bleek toen één van de Armenen bij het doden riep
Meer dan een miljoen van ons stierven, wat maakt het uit als 25 van jullie eraan gaan?

De Duitser Herbert Rosanowski die zijn vrouw uitzwaaide, staat op punt van sterven vanwege de Armeense leugens.

De haat die door deze genocide-propaganda was gekweekt onder de Armeense jeugd deed dus zijn werk.
Levon was bijvoorbeeld 20 jaar toen hij met zijn handlanger dood en verderf zaaide. De haatpropaganda had zijn jonge geest zodanig geïndoctrineerd dat hij hiervoor onschuldigen ombracht. Toen hij tijdens zijn ondervraging te horen kreeg dat ze zoveel mensen hadden vermoord, zei hij dat dat te weinig was geweest.

Die diepe haat die tot moorden op vele onschuldige Turken en omstanders heeft geleid, die wordt heden nog altijd gevoed door charlatans die beweren wetenschap te bedrijven. Universiteiten fungeren in feite als haatpaleizen voor het verspreiden van deze in haat gedrenkte propaganda. 
Deze (westerse) instellingen hebben daarom een rol in het voeden van de haat tegen de Turken.

Levon Ekmekjian werd veroordeeld en kreeg de strop. Eén van de weinige moordenaars die zijn straf niet ontliep.


No comments: