Friday, October 12, 2012

Moorden in naam van een Armeense genocide (Den Haag 1979)


1979 zou ook één van de drukke jaren worden van Armeense terroristen en moordenaars. Armeense terrorisme heeft daarbij niet alleen in het buitenland huis gehouden. Ook in Nederland zijn er moord- en bomaanslagen door Armenen gepleegd om hun genocide erkend te krijgen. 
 
In Nederland vermoordden ze hiertoe op deze datum een 27-jarige student met vijf kogels. De nietsvermoedende Ahmet Benler, de zoon van de Turkse ambassadeur, was het slachtoffer. 

De 27-jarige Ahmet Benler moest sterven vanwege leugens.

Video:



Een kwart eeuw erna, op nog geen halve kilometer van de plaats van deze moord, zou het Nederlandse parlement een genocide ‘erkennen’ die aan de basis lag van deze laffe moord.
In de VS werd Moustafa Hassan Ammar gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de moord. Hij werd uitgeleverd aan Nederland, maar de rechters spraken hem vrij. Getuigen beweerden hem in Beiroet gezien te hebben tijdens de datum van de moordpartij.

Daar het om een niet-Armeen gaat zal hij niet de werkelijke moordenaar kunnen zijn geweest (zo’n ‘eretaak’ zullen Armeense genocide-terroristen zeker niet aan een buitenstaander toegestaan hebben). De daadwerkelijke Armeense moordenaars lopen dus nog vrij rond.  

Voor de Turkse justitie (en de geheime dienst) ligt hier een taak om die moordenaar en zijn handlangers op te jagen en te berechten.




No comments: