Monday, December 17, 2012

Moorden in naam van een Armeense genocide (Sydney 1980)



Armenen exporteerden hun genocide-terrorisme niet alleen naar Amerika en Europa, maar ook naar Australië.

Precies 32 jaar geleden werd in Sydney de Turkse consul-generaal Şarik Ariyak door Armeense genocide-terroristen gedood. Zijn lijfwacht Engin Sever liet eveneens het leven.

Şarik Ariyak en Engin Sever.

De Armeense terreurbeweging JCAG* eiste telefonisch de moordpartij op. De moordenaars zeiden dat ze deze twee onschuldigen hadden vermoord uit vergelding voor ‘het onrecht’ die de Armenen in 1915 zou zijn aangedaan**.
* Justice Commandos of the Armenian Genocide / Rechtvaardigheid Commando's van de Armeense Genocide.
** In feite zeiden ze: 'Turken hebben staatsondermijnende activiteiten van Armenen in oorlogstijd ontwricht en daarom vermoorden we na 65 jaar jullie diplomaten.'

De Armeense moordenaars lopen nog altijd vrij rond. Het is mogelijk dat één van de moordenaars Levon Demirian is geweest.
In 1986 probeerde hij samen met zijn handlanger Hagop Levonian het Turkse consulaat in Melbourne op te blazen. Omdat de bom te vroeg afging, kwam Hagop om. Demirian werd door de politie opgespoord en opgepakt. Hij stond op het punt te vluchten naar zijn geboorteland Libanon.

Na zijn arrestatie werd Demirian tot levenslang veroordeeld. Zoals zo vaak met deze Armeense moordenaars van Turken het geval was, werd zijn straf verlaagd en kwam hij na 10 jaar vrij.

Omdat de Palestijnse PLO in het verleden met Armeense terroristen had samengewerkt, kunnen zij mogelijk aan Turkije informatie verstrekken over vele Armeense daders. Het was voornamelijk in Libanon waar deze samenwerking plaatsvond, zoals opleidingskampen waar ze gezamenlijk oefenden of levering van wapens voor aanslagen. 

Onder Palestijnen geniet Turkije tegenwoordig groot aanzien door Turkse steun voor hun zaak. Eén van de voorbeelden is het lobbyen van Turkije
voor de verhoging van de status van Palestijnen bij de VN (zo krijgen ze meer rechten als opkomende staat). 

Op 29 november vond er in de VN hierover een stemming plaats. De Palestijnen kregen met overweldigende meerderheid steun voor de aangevraagde statusverhoging. Deze overwinning werd in het Turkse diplomatieke centrum in New York gevierd waarbij de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Davutoğlu de Palestijnse president Abbas feliciteerde.

Davutoğlu (links) feliciteert de Palestijnse president Abbas na hun overwinning

Een dergelijke mate van goodwill onder Palestijnen zou Turkije niet onbenut moeten laten. Palestijnen kunnen aan de Turkse justitie informatie verstrekken over welke Armeen wanneer en waar zijn misdaden heeft gepleegd tegen de Turkse diplomaten en de vele omstanders.

In ieder geval kan diegene die informatie kan verstrekken over de moordenaars van Şarik Ariyak en Engin Sever rekenen op een beloning van 250.000 dollar.


No comments: