Sunday, January 27, 2013

Moorden in naam van een Armeense genocide (Santa Barbara 1973)



Precies 40 jaar geleden zag de Armeense genocide-terrorisme het levenslicht. De Armeen Gourgen Yanikian (Yanikyan) luidde deze laffe Armeense traditie in van het ombrengen van onschuldigen.

Voor hij twee Turkse diplomaten ombracht, riep hij Armenen op om Turken te vermoorden. Zijn oproep was niet aan dovemansoren gericht.  
De bloedbaden die zijn Armeense volgelingen erna aanrichtten zouden leiden tot de dood van 60 mensen, waarvan 46 Turken. (De Armeense terreurgroep Asala zag in hem hun held. Ze noemden zich zelfs in het begin 'Gevangene Gourgen Yanikian Groep'.) 

Gourgen Yanikian, de godfather van
de Armeense genocide-terrorisme.

Op 27 januari 1973 bracht Yanikian in het Californische Santa Barbara op kille wijze de Turkse consul Mehmet Baydar en zijn assistent Bahadir Demir om het leven. 

Mehmet Baydar en Bahadir Demir (vermoord vanwege haat).


Yanikian ging bij zijn misdaad systematisch te werk. Na zijn slachtoffers vele kogels door hun lichaam gejaagd te hebben, schoot hij beide een kogel door het hoofd. De maffia zou hem zeker geprijsd hebben om zijn vakkundigheid in het doden van mensen.
In zijn ogen waren Mehmet Baydar en Bahadir Demir geen mensen. Hij zag ze precies zoals de nazi’s hun slachtoffers zagen. Die diepe haat tegen de medemens hebben deze misdadigers dus gemeen.

Yanikian werd gearresteerd. Tijdens de rechtszaak probeerde hij zijn misdaad goed te praten. Hij zou het slachtoffer zijn geweest van een genocide. Maar de aanklager liet zich niet misleiden. Hij kreeg levenslang.



No comments: