Saturday, May 4, 2013

Moorden in naam van een Armeense genocide (Boston 1982)



1982 was een topjaar voor het Armeense genocide-terrorisme. Eén van de onschuldige slachtoffers van Armeense moordenaars was Orhan Gündüz. Hij was de honorair consul* van Turkije in Boston (VS).
* Een honorair consul is een niet-‘officiële’ diplomaat die als belangenbehartiger van een land dient in het buitenland. Het is een erebaan waarbij geen salaris wordt betaald.

Orhan Gündüz en zijn vrouw Maral (Giray)


Zijn dood door toedoen van een laffe hater op 4 mei was de ontknoping van maanden dreigementen door Armenen. Enkele weken ervoor, op 22 maart, hadden zijn belagers al geprobeerd hem om te brengen bij een bomaanslag. Orhan Gündüz raakte daarbij gewond. Hij was daarvoor al bedreigd door Armenen omdat ze niet wensten dat iemand als belangenbehartiger van Turkije optrad.

Ondanks deze Armeense dreigementen en de bomaanslag kreeg Orhan Gündüz geen politiebescherming. Dat zijn dood door deze nalatige houding van de Amerikaanse justitie vergemakkelijkt is lijdt geen twijfel (zijn dood leidde wel tot grote acties tegen Armeense terrorisme op Amerikaanse bodem).

De aanslag wordt door JCAG opgeëist die vier maanden ervoor een andere Turkse diplomaat, Kemal Arikan, had omgebracht. JCAG* was de terreur-arm van de Armeense Dashnaks**.
* Justice Commandos of the Armenian Genocide (‘Rechtvaardigheid Commando's van de Armeense Genocide’).
** Voormalige Armeense terreurbeweging uit de 1890’s. Brengt heden bijvoorbeeld tijdschriften uit om hun gif en haat tegen Turken en Turkije te verspreiden. Eén van hun weekbladen is Armenian Weekly waar ook andere Turkenhaters hun pen ter beschikking stellen.
In de jaren ’30 was Armenian Weekly van de Dashnaks een ordinair nazi-blad die het nazisme bewierookte.

 Een getuige die de Armeense dader had gezien werd later neergeschoten. De Armeense moordenaar en diens handlangers lopen nog altijd vrij rond.




  

No comments: