Wednesday, March 12, 2014

Moorden in naam van een Armeense genocide (Ottowa 1985)


Op 12 maart 1985 vielen drie Armeense terroristen de Turkse ambassade in Ottowa (Canada) aan.

Bij de aanval kwam de moedige Canadese beveiliger Claude Brunelle ze tegemoet. Tijdens het vuurgevecht liet hij het leven. Zijn optreden leidde ertoe dat de aanval van de moordenaars vertraagd werd.

Hun hoofddoel, de Turkse ambassadeur Coşkun Kırca, bracht zich in veiligheid door van het gebouw te springen. Hij raakte zwaar gewond, maar bleef zo uit handen van zijn belagers die uit waren op zijn leven*.
* Drie jaar ervoor hadden Armenen de Turkse diplomaat Atilla Altikat vermoord voor hun genocide.

De terroristen forceerden zich toegang tot de ambassade en namen 12 mensen in gijzeling. De Armenen eisten namens ARA* teruggave van “Armeense gebied” in Turkije. Ook wilden ze dat Turkije de “Armeense genocide” erkende.
* ARA: Armenian Revolutionary Army (Armeens Revolutionair Leger). Dit was een aftakking van JCAG van de Dashnak (ARF).
JCAG: Justice Commandos of the Armenian Genocide (Rechtvaardigheid Commando's van de Armeense Genocide). 
Dit waren terreurbewegingen speciaal opgericht om met moord en verderf de Armeense leugens erkend te krijgen. Heden brengen de Armenen achter deze moordenaarsclub tijdschriften uit zoals de Armenian Weekly waar Turkenhaters hun pennen ter beschikking stellen.

De politie arriveerde snel na oproepen voor hulp vanuit de ambassade. Ze waren er binnen enkele minuten met versterking en omsingelden het gebouw.
De 28-jarige Michel Prud'Homme, politieman in burger, die er als eerste aankwam, bracht de gewonde ambassadeur snel in veiligheid door hem uit de vuurlinie van de terroristen te houden.

(Het moedig optreden van Michel Prud'Homme en Claude Brunelle werd later door Canada onderscheiden met één van de hoogste onderscheidingen)

Na nauwelijks vier uur gaven de misdadigers zich over. Bij hun overgave smeekte de laffe bende de politie om niet op ze te schieten.
De Armeense terroristen geven zich over.

De Armeense daders* kregen 25 jaar. In 2010 werd begonnen met hun vrijlating. Ze werden gedeporteerd naar een safe haven van Armeense terrorisme (Armenië). 
* Het ging om Kevork Marachelian, Ohannes Noubarian en Raffi Panof Titizian.

(Canada erkende de Armeense leugens als genocide in 2004. Op scholen wordt die Armeense versie van de historie als feit onderwezen)



No comments: