Sunday, January 25, 2015

Erkenning door parlementen en die door regeringen


De Armeense G-maffia lukte het om parlementaire erkenningen te krijgen voor hun verhalen. Zoals door de parlementen van Verenigde Staten, Frankrijk of Duitsland.

Maar er is nog een manier van erkennen: door een regering. Die weegt zwaarder, het is niet zo symbolische als parlementaire erkenningen in de vorm van resoluties en moties.

Tot nu toe heeft geen enkele regering de Armeense claim als zodanig erkend.  (Zie bijvoorbeeld de trofeelijst van deze pro-Armeense site)
De reden is simpel: het staat nagenoeg gelijk aan een oorlogsverklaring tegen Turkije. Vandaar dat bijvoorbeeld in de Verenigde Staten alleen het Congres (parlement) met erkenningen grossiert, maar nooit de Amerikaanse regering.

We hebben een indicatie hoe Turkije zou kunnen reageren tegen een staat wiens regering de Armeense leugens officieel zou erkennen.

Op dit moment is er een kilte tussen de Turkije en Israel. Na het vermoorden van negen Turkse vredesactivisten op internationale wateren door het Israëlische leger heeft Turkije alle officiële banden met Israël verbroken. Alleen op laag diplomatiek nivo blijft nog een lijn openstaan*.  
* Economische banden blijft men ook aanhouden omdat zaak niet ernstig genoeg lijkt om miljarden voor op te offeren.

Als een buitenlandse regering de Armeense leugens officieel zou erkennen, dan zou Turkije gegarandeerd alle banden verbreken. Ook economische waarschijnlijk. Turkije zou het namelijk gelijkend aan een oorlogsverklaring zien.

Dit zijn dingen die de Armenen en hun groupies niet snappen. Ze begrijpen niet dat men ze alleen symbolisch steunt. Maar als het op eraan komt en er zware consequenties dreigen, dan geeft men niks om deze flessentrekkers.

Recentste voorbeeld van een regering die de Armenen niet helpt aan een trofee is de Duitse regering.

No comments: