Sunday, April 12, 2015

Bloedbroeders. Met ArmenianTitanic op de hielen - Intro deel 4


Zo net uitzending gezien. Ik zal nu kort op ingaan. (In het totaalverslag meer detaitails)

Dit was een herhaling van de vorige deel wat betreft al die zogenaamde professoren. Zoals Taner Akçam, Erik-Jan Zürcher en Kevorkian. In deze uitzending kwam een andere pro-Armeen, ene Ervin Staub deze team van fantasten bijstaan om de Turken als genocidiale maniakken af te schilderen voor de kijker.
Deze pseudo-geleerden hadden slechts een functie: om al dat bedrog die de revue passeerde een aura van echtheid te geven.

Deze keer kwamen de travestie van recht-processen wat meer aan bod. Die processen voldeden niet aan rechtsnormen, daarom noemden de Britse en Franse invasiemachten ze travestie van recht. Groot-Brittannië begon daarop een nieuwe proces om een eerlijkere procesvoering  te garanderen (via het Malta-tribunaal). Die leidde tot vrijspraak Ottomaanse aangeklaagden. Trash van de travestie van recht-processen lieten ze links liggen.
En dan zitten deze fake-professoren uit die travestie van recht-processen driftig van alles te vertellen.


Wat ook opvallend was dat men in een poging om zogenaamd neutraal te doen, in plaats van kritische geleerden in deze kwestie, de hiervoor genoemde Sinan die rol lieten vervullen. Daarnaast werd het Turks straatvolk die rol toegekend.
De oneerlijke figuren van de door de Nederlandse staat gefinancierde NPO-VARA lieten de Turkse kant van het verhaal dus vertellen door amateurs, mensen die bijna niks over de materie weten. Zo krijg je altijd 10-0 standen. 


En net als in eerdere delen lag de focus op Armeens lijden en sterven. Dat werd breed uitgemeten (die "ooggetuigen" komen bijna zeker van fraudeur Lepsius of van de Britse Leugenfabriek). Toen lijden en sterven van Turken door toedoen van diezelfde Armenen aan bod kwam, snel doorheen racen, niet te lang blijven hangen. Of anders dat hun leed ze het wel verdiend hadden ("het was wraak van Armenen", de oorzaak en gevolg omkerend).


No comments: