Friday, March 9, 2007

Nog een club van zinkende bedriegers


Volgens het Nederlandse woordenboek Van Dale is humanisme:
wereldbeschouwing die de menselijke waardigheid, de vrijheid en de waarde van de persoonlijkheid centraal stelt."
Het is misschien weinigen bekend hoe één van de grondleggers van het humanisme, de befaamde Nederlander Erasmus uit de 16de eeuw, over de Turken dacht:
"Volgens Erasmus moet de Turk als mens worden gekerstend, maar de Turk als Turk moet worden gedood."

(http://entoen.nu/doc/09_VO_01_Erasmus_over_oorlog_SLO.pdf, 'Kanttekeningen bij Erasmus' pacifisme')

Deze zieke houding van het humanisme tegenover Turken zien we 500 jaar erna weer terug in de moderne tijd:
De Nederlandse Humanistische Omroep steunt volop de Turkse ex-terrorist Akçam die heden de Armeense genocide-haatpropaganda heeft omarmd. Op haar site zijn diverse artikelen van deze figuur opgenomen.

Daarnaast heeft deze inHumanistische Omroep hem voor een lezing uitgenodigd in december 2006. Zodat de schrijftafelterrorist zijn leugens en haatpropaganda tegen de Turken kon verspreiden.

Ze staan er niet bij stil wat ze aan het doen zijn. Het is alsof deze zogenaamde humanisten in de middeleeuwen zijn blijven steken.

Ieder weldenkend mens heeft direct door dat zo’n ex-terrorist andere motieven heeft dan een wetenschappelijke. Als iemand 30 jaar terug een staat wilde ontwrichten met geweld en terroristische activiteiten en in 2006 praat over een Armeense genocide waarmee hij Turkije probeert zwart te maken, dan weet ieder kind dat zijn motieven duister zijn.

De inHumanistische Omroep zal zich met leugenaars als Akçam wel thuisvoelen. Pasgeleden hebben ze geprobeerd om via bedrog meer zendtijd te krijgen bij de Mediacommissariaat. Ze probeerden voor te doen alsof ze veel aanhangers hadden en daarom meer zendtijd dienden te krijgen op de televisie. Hun fraude werd doorzien, ze krijgen nu minder zendtijd.
(http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2694/Internet-Media/article/detail/932861/2007/01/10/Humanistische-Omroep-minder-zendtijd.dhtml, ‘Humanistische Omroep: minder zendtijd)

Nog zo’n zinkende schip van bedriegers dus.


No comments: