Friday, June 7, 2013

Moorden in naam van een Armeense genocide (Lissabon 1982)



1982 was het topjaar van de Armeense genocide-terroristen. Nauwelijks een maand na de moord op Orhan Gündüz, brachten ze de Turkse diplomaat Erkut Akbay om het leven.

In de Portugese hoofdstad Lissabon vuurde een jeugdige Armeen zijn wapen leeg op de diplomaat. Conform hun laffe tradities schoot hij daarbij ook op diens vrouw Nadide*. Ze overleefde de kogels, maar na 8 maanden stierf zij ook.
* Zij was familie van Cemil Çiçek, de huidige voorzitter van het Turkse parlement.


De omgebrachte ouders lieten twee kinderen wees achter: de achtjarige Ilker en de drie jaar jongere peuter Sevda.


De Armeense terreurbeweging JCAG* eist de aanslag op. JCAG was de terreurarm van de ARF, oftewel de Dashnaks. De voormalige terreurorganisatie opereerde met de JCAG in het geniep om zijn gewelddadige aard niet aan het publiek te tonen. Heden brengt het tijdschriften en dergelijke uit waar anti-Turken hun aversie tegen Turken en Turkije kunnen tentoonspreiden.
* JCAG: Justice Commandos of the Armenian Genocide / Rechtvaardigheid Commando's van de Armeense Genocide. Een terreurbeweging speciaal opgericht om met moord en verderf hun Armeense leugens erkend te krijgen.

Daar de moordenaar van Nadide en haar man nog altijd vrij rondlopen, zou de Turkse justitie de ARF hierover aan de tand kunnen voelen. Ze zou hierbij methoden kunnen overwegen die bijvoorbeeld de Amerikaanse justitie inzet. 
 



 

No comments: