Thursday, August 8, 2013

Europa: safe haven voor anti-Turkse terroristen (III) - Nederland en de PKK



Nederland, de zoveelste pseudo-bondgenoot van Turkije, is één van de grootste supporters van de PKK.

Vandaar dus dat de PKK in 1995 het Koerdisch Parlement in Ballingschap oprichtte in Den Haag.

En voor trainingskampen hoefde de PKK eigenlijk niet in Irak te zijn. Nederland bood ze die faciliteiten immers ook. Zoals in het Groningse Leens waar de terroristen op camping 'De Marne' oefenden voor hun misdaden. Maar ook in Ter Apel, eveneens in Groningen, konden ze terecht.
In het Groningse Leens heeft op camping 'De Marne' een training plaatsgevonden van 130 jonge PKK-aanhangers vanuit heel Europa. Ook in Ter Apel heeft de terreurorganisatie trainingen georganiseerd.

Of in de zuidelijker gelegen Brabantse Liempde waar deze terroristen ook aan hun trekken konden komen.
Volgens het OM kregen ruim twintig personen in de kampeerboerderij een opleiding ter voorbereiding op de gewapende strijd van de PKK in Turkije, die onder meer bestaat uit het plegen van terroristische aanslagen. De deelnemers kregen onderricht in 'speciale oorlogsvoering'.


De Koerdisch-Nederlandse terrorist Güven Akkuş was overigens in zo’n kamp in de Brabantse Liempde opgeleid (hij doodde vele onschuldigen in Ankara op 22 mei 2007).

Dat PKK-clubhuizen in Nederland subsidie krijgen is dus niet vreemd. Zoals de Koerdisch Nederlands Cultureel Centrum Amsterdam (KNCCA) die jaarlijks op duizenden euro’s aan subsidie kon rekenen.
 

No comments: