Thursday, September 5, 2013

Wat er achter de Armeense nongenocide schuilgaat


Er is iets vreemds aan de hand met deze genocide van Armenen en volgelingen. 

Het betreft de haat tegen de Turken waarmee het doordrenkt is. Dat haat-element had ik eerder zijdelings aangeduid. In deze serie wil ik er meer over vertellen.

Zonder haat zal een genocide niet gepleegd worden. Het gaat dan om haat die generaties lang is gevoed. Plotseling, vanuit het niets een genocide plegen bestaat niet. Die sporen van die haat zijn terug te vinden in de media, literatuur en dergelijke.

Bij een genocidedader is de haat zo immens dat die de medemens compleet weggevaagd wil hebben. Omdat haat verblindt, wordt het slachtoffer niet als een medemens gezien. Die dader ziet de ander dan als minderwaardig of gelijkend aan een dier. Door die status aan het slachtoffer toe te kennen wordt het ombrengen van ze gemakkelijker. 

Het eigenaardige is dat het voorgaande haat-element in genocides ontbreekt bij de Turken*, de veronderstelde genocidedaders, maar juist wemelt onder Armenen en hun supporters.
* Een genocidedader zal nimmer toestaan dat zijn prooi massaal dienst neemt in zijn legers of ze benoemen tot gouverneurs of ministers. Probeer dat bijvoorbeeld voor te stellen onder de nazi’s met de joden.

Open een willekeurig (pro-)Armeense boek waarin ze hun genocide slijten, en je struikelt om de haverklap over beweringen met hoe slecht de Turken wel niet waren en wat voor vreselijks ze zoal hadden uitgespookt.
Beweringen gebaseerd op materiaal van frauduleuze aard waarmee ze de Turken als barbaren en onmensen verkopen. Dit doet juist een (potentieel) genocidedader met zijn slachtoffer. Zie bijvoorbeeld de nazi-film Der Ewige Jude waarin joden als ratten worden opgevoerd. 

(Men kan aanvoeren dat Armenen & Co deze haat als reactie op hun genocide tegen de Turken vertonen, maar ze waren al ver ervoor mee bezig. Die haat tegen de Turken is dus iets wat langer bestaat)



- deel II -

No comments: