Wednesday, October 23, 2013

Internet killed the Armenian Genocide


(‘Internet hielp de Armeense leugens om zeep')

In het verleden had de Armeense G-maffia vrije baan in het verspreiden van hun versie van de historie.
Media en dergelijke stonden exclusief tot hun beschikking. Het gevolg was dat de meeste mensen al die fantasieverhalen voor waar aannamen. Er was immers geen tegengeluid of die werd de toegang tot het publiek ontzegd.

Maar met de komst van internet in de jaren ’90 kwam daar langzaam verandering in. Internet leidde namelijk ertoe dat de informatie-monopolie van die maffia afbrokkelde. Hun versie van de historie moest zich bewijzen in een omgeving waar kritische geluiden zonder hindernissen geuit konden worden. 

De afbraak van hun leugens vond niet meteen plaats, maar stap voor stap. Armenen en hun supporters ontketenden rond de jaren 2005-2007 een massaal offensief voor hun zaak. Ze voelden zich waarschijnlijk gesterkt door de vele parlementaire erkenningen.

In de veldslag die ze ontketenden, zagen ze de invloed van internet over het hoofd. Academici die kritisch naar deze feiten keken wisten wel van de dubieuze praktijken van die maffia. Maar de gewone man en vrouw hadden geen benul van wat er feitelijk gaande was. Mensen gingen internet op om meer te weten te komen over de kwestie.
Internet: eerste webpagina ooit. Het afbreken van de Armeense leugens kon beginnen.

Ze hoefden daarbij niet helemaal naar een universiteit of het buitenland om boeken en dergelijke te raadplegen. Als men bijvoorbeeld een boek uit die periode op na wil lezen*, dan is het bijvoorbeeld in pdf-vorm beschikbaar op internet. Je hoeft dan niet helemaal naar VS of Turkije te reizen.
* Voorbeeld:
Dat sprookjesboek ’Martyred Armenia’ die de pro-Armeense ‘academicus’ Ungor in zijn geschriften gebruikt om Turken als bloeddorstige nazi’s te slijten.
Het boek is fysiek te vinden in ondermeer de volgende bibliotheken:
(Als voorbeeld  Amsterdam als locatie in Nederland gekozen voor afstanden)
Wanneer je dit werk op na wilde lezen, dan moest je vroeger vanuit Nederland honderden kilometers reizen. Misschien dat één persoon de moeite zou hebben genomen.
Maar tegenwoordig is zo’n werk gewoon op internet op na te lezen (http://archive.org/details/martyredarmenia00ghusiala).
Internet maakt dus informatie toegankelijk voor iedereen.

Tevens kwam de geïnteresseerde op internet kritische sites tegen. Zoals de befaamde TallArmenianTale of Ermenisorunu. De informatie die ze hebben is echt van een andere orde dan wat Armenen en hun volgelingen verkondigen. 

Tallarmeniantale

Zulke sites hebben ertoe bijgedragen dat mensen andere informatie tot zich konden nemen. Informatie die al die verhalen van Armenen en handlangers in een ander daglicht plaatsten.

Zelfs deze weblog is een voorbeeld van wat internet kan aanrichten tegen de Armeense leugens. Ik heb de afgelopen jaren duizenden en duizenden mensen bereikt. Niet alleen in Nederland, maar ook in landen zoals Rusland, Verenigde Staten en zelfs Indonesië trekt deze weblog lezers aan.

Voor Armenen en hun volgelingen is internet daarom een vloek geweest. Het heeft hun zaak grote schade toegebracht. 

No comments: