Tuesday, June 30, 2015

Vluchtelingen: ‘niet ons probleem’ (OBA Live)


- bijlage hoofdartikel ‘Turkije: safe haven vervolgden en onderdrukten’ -

In de radio-uitzendingen van ‘OBA Live’ nodigt presentator Theodor Holman gasten uit om over politiek en dergelijke te praten. Afgelopen vrijdag kon je toen een blik werpen in hoe in Europa wordt gedacht over vluchtelingen. Diezelfde mentaliteit zie je namelijk terug bij de EU-leiders die ruzie maken om de opvang van 20.000 vluchtelingen, terwijl de buurlanden daarentegen miljoenen mensen in nood de helpende hand bieden.

Chris Rutenfrans en Nausicaa Marbe waren te gast. De eerste is redacteur opiniepagina van de Volkskrant. De andere schrijfster en columniste van De Telegraaf.

(Je kan die uitzending hier beluisteren. En als je het wilt downloaden, kun je hier terecht)

Beluister de uitzending tussen 45.25 en 52.37. Ik doe een samenvatting van de relevante delen ervan geven:

45.25
Chris Rutenfrans die van de Volkskrant ook een platform krijgt om zijn onderhuidse islamhaat te ventileren, gaat in op de vluchtelingenproblematiek.

Hij wil niet dat die vluchtelingen uit Afrika of het Midden-Oosten in het rijke Europa worden opgenomen. Zijn verweer (45.53:) de incidenten waarbij sommige (moslim)fanaten onder de mom van religie tekeer gaan.

(46.00:) Hij vervolgt met dat je dat bloedige gedoe die die enkelingen aanrichten niet in Europa zou moeten halen*.
* Negeer Breivik die in 2011 in enkele uren bijna 100 mensen, voornamelijk jongeren, afslachtte of die piloot van Germanwings die 150 mensen de dood injoeg. Vergeleken met ze zijn die enkelingen waar deze Rutenfrans op doelt, babies.

Hij erna verdergaan met dat je die boze buitenwereld buiten wil sluiten en dat het normaal is dat Europa die vluchtelingen erbuiten houdt.(46.36:) Theodor Holman werpt hem tegen dat hij zo wel hardvochtig en onmenselijk overkomt.

(In die uitzending is er in ieder geval één persoon die deze moreel ontspoorde gasten een spiegel durft voor te houden).

Chris Rutenfrans verdedigt zich met dat je anders import van toestanden van betreffende landen krijgt. Hij staat niet er niet bij stil dat die vluchtelingenproblematiek deels door toedoen van Europa is ontstaan.

Zoals de Europese kolonisatie die de binnenlandse controlestructuren in Afrika en het Midden-Oosten heeft ontwricht, inmenging in de regio zoals invasie Irak met verzonnen bewijzen (erna ontwrichting en vluchtelingen), vernietiging landbouw en visserij in Afrika door exportsubsidies, enzovoorts.

(48.10:) Nausicaa Marbe gaat ook in op de vluchtelingen uit Afrika. De landbouw in die landen wordt dus vernietigd met exportsubsidies van landbouwproducten uit de EU. Omdat die subsidies de producten goedkoper maken, kunnen de Afrikaanse boeren en anderen zoals vissers hier niet tegenop concurreren en raken ze erdoor werkeloos. En zoeken hun heil juist in Europa.

Ten aanzien van de vluchtelingen uit Syrië (48.50:) maakt ze de vergelijking met de joodse vluchtelingen die destijds de nazi’s probeerden te ontvluchten en tegen dezelfde gesloten deuren [van het westen, en specifiek Amerika en West-Europa] kwamen te staan zoals heden de vluchtelingen uit Syrië ondervinden*.
* Je ziet hier dat verschil in mentaliteit die ik in het hoofdartikel beschreef:
Turken vangen nu bijna 2 miljoen Syriërs op omdat hun humanitaire aard niet anders toestaat. Diezelfde Turken deden dat ook met joden rond de Tweede Wereldoorlog. Volkeren in nood te hulp schieten waar anderen zoals bijvoorbeeld Europa, de andere kant opkijken.


Mei 1939. Bijna duizend joodse vluchtelingen dachten met het passagiersschip St. Louis de nazi’s te kunnen ontvluchten. Eindbestemming was de Verenigde Staten. Die wilde ze niet opvangen, waarna het schip terugvoer naar Europa. Enkele honderden joden zouden tenslotte in de klauwen van de nazi’s vallen en sterven.



Chris Rutenfrans erna tussenkomen met dat het “niet onze schuld is” dat Syriërs in ellende zitten en op de vlucht slaan. Deze kerel heeft duidelijk niks te zoeken in een programma van een omroep die zich ‘humanistisch’ noemt.

De omroep die zulke gasten* het woord laat noemt zich ‘Human’, de oude “Humanistische Omroep”. Deze NonHumanistische Omroep heb ik eerder met hun bedrog besproken. Dat ze zulke dubieuze gasten uitnodigen voor hun programma’s zegt veel over hun humanisme. Zelfde humanisme die je kon zien met Erasmus, de Nederlandse proto-nazi** van eeuwen terug.
* Alvorens Chris Rutenfrans inging op vluchtelingen kon je Nausicaa Marbe (van joodse afkomst) insinuaties horen maken richting moslims. (44.21:) Dat de gewone moslims die je in het dagelijks leven tegenkomt zoals bij de tandarts of onderwijs, zo de extremist zouden kunnen uithangen. Zo kun je dus ieder van alles verwijten maken. Er zijn zelfs tig moordenaars en verkrachters en dergelijke onder ons die beroepen als arts, kapper en dergelijke beoefenen. Ze is een volksmennerstype zoals je bij de extremist Wilders van de Tweede Kamer ziet (hij toevallig ook van joodse origine). Op 44.53 heeft ze het over “de bloeddorst islam”. De zogenaamde “humanistische” omroep biedt dan zulke mensen een platform...

** "Volgens Erasmus moet de Turk als mens worden gekerstend, maar de Turk als Turk moet worden gedood."


No comments: