Friday, March 23, 2007

Zwitserland: een schurkenstaat (II)


(vervolg van deel I)
 

Wat heeft het vorige artikel over Zwitserland te maken met de Armeense genoncide?

Het is namelijk dezelfde Zwitserland die toestond dat Armenen een terreurbeweging op haar grondgebied konden oprichten. De Armeense terreurorganisatie Hunchaks zag er in het jaar 1887 het licht.

De Hunchaks die vanuit Zwitserland opererend in de 1890’s in het Ottomaanse Rijk dood en verderf zaaiden met geweld en het uitlokken ervan. Zoals “demonstraties” organiseren met gewapende leden ertussen. Tijdens de demonstratie schoten deze dan op de ordehandhavers, waarna natuurlijk de hel losbrak. Of naar mensenmenigtes bommen gooiend geweld ontketenden. Precies zoals heden in Irak de soennitische opstandelingen sjiitische bevolking en centra aanvallen zodat erna chaos en geweld in het land heerst.

Het gevolg van deze Armeense terreur was dat de Turken en de Ottomaanse Armenen uit elkaar werden gedreven. Ervoor waren de Ottomaanse Armenen juist bekend om hun loyale en betrouwbare houding in het Ottomaanse Rijk. Ze kregen bijvoorbeeld supervisie over de Ottomaanse Kruitfabrieken en de Ottomaanse Gelddrukkerij.

Vandaag zijn de Turken en de Armenen elkaars aartsvijanden. Met dank aan de kwalijke bijdrage van Zwitserland.

Dat schurkenstaten schurkenwetten hanteren laat Zwitserland zien. Het is daar de Armeense genocidemaffia gelukt om hun fraude te legaliseren.

Je mag in Zwitserland namelijk de zwendel die door Armenen en hun knechten wordt verspreid niet bekritiseren. Anders pleeg je een misdrijf volgens de Zwitserse wet. En krijg je te maken met hun justitie. De Turkse politicus en criticus van de Armeense beweringen, Doğu Perinçek, werd hun slachtoffer.

De straf die hij opgelegd kreeg: 12.000 Zwitserse frank (7.570 euro), waarvan 9.000 frank (5.600 euro) voorwaardelijk. Zie artikel in Trouw: 'Turkse genocide-ontkenner veroordeeld in Lausanne'.

Volgens de Zwitserse rechtbank zou Doğu Perinçek zich schuldig hebben gemaakt aan racisme omdat hij de Armeense genoncide tegenspreekt (…). Dus een leugen weerspreken is racisme. 


De Zwitsers zijn nog niet af van Perinçek. Hij heeft beloofd om tot aan het Europese Hof van Justitie te procederen.

UPDATE:
Het Europese Hof heeft op 17 december 2013 uitspraak gedaan over de veroordeling van Doğu Perinçek door Zwitserland. De Zwitserse justitie is door het hof terug gefloten: vrijspraak voor Perinçek.

Het opvallende is dat deze beknotting van vrijheid van meningsuiting door Zwitserland niet door Europa wordt veroordeeld. Europa die in hysterie uitbarst als de Turkse Justitie in het omgekeerde geval lasteraars* zoals Orhan Pamuk juridische wil vervolgen.

* Lasteren:
Daar de Turken voor de aanklachten tegen Armenen zijn vrijgesproken tijdens het Malta-tribunaal (gehouden door de bezetters tussen 1919-21), is de aantijging van een Armeense genocide niet anders dan een lastercampagne.



- deel III -

No comments: