Wednesday, January 30, 2013

Nazi’s en Armenen (III)



(vervolg van deel II) 

In Frankrijk hebben Armenen ook aan de zijde van de nazi’s gestreden. In dat land krijgen Armenen dus grote steun voor hun verhalen. 

Het betrof de 813e Armeense infanteriebataljon die gelegerd was in de streken rond Bretagne-Normandië.

Buiten deze Armeense collaboratie hadden veel Franse Armenen vrijwillig dienst genomen in de nazi Waffen-SS. De Waffen-SS was de militaire tak van de nazi SS* die bekend stond om zijn misdaden op burgers. 
De beruchte Einsatzgruppen waren het meest wrede onderdeel ervan. Na een invasie in andere landen, brachten zij massaal joden en anderen minderheden om het leven. Zij namen bijvoorbeeld deel aan de mega-massamoord op Joden in Babi Jar (Oekraïne).
* SS: afkorting voor Schutzstaffel (‘Beschermingseenheid’)

Babi Jar, 29 september 1941. Ultiem voorbeeld lafheid Duitse nazi-misdaden.
Armenen hebben met tienduizenden deze misdadigers gesupport.

Het zijn deze SS-Einsatzgruppen waar Armenen en hun slaven de Ottomaanse Special Organization aan proberen te koppelen. Tevergeefs, de Ottomaanse Seals bleken met totaal andere zaken bezig te zijn geweest dan “uitroeien van Armenen”. Ik kom er op terug in een apart artikel [zie in 'Het verschil tussen militaire logica en fantasie'].

Fransen hadden zelf ook driftig meegedaan met de continentale Jodenjacht tijdens de nazi-bezetting. Daarvoor boden ze afgelopen jaren excuses aan. De slager van Kaukasus, de Armeense president Serzj Sarkisian, riep bij zijn bezoek aan Frankrijk november vorig jaar de Turken op om hun voorbeeld te volgen. Armenen kunnen dus beter het voorbeeld van de Fransen volgen. 

Terwijl de Armenen in Frankrijk nazi-hielen zaten te likken, hielden de Turken vele joden uit de klauwen van nazi's. Bij de redding van duizenden Franse joden speelde de Turkse ambassadeur Behiç Erkin en zijn assistent Beşir Balcıoğlu een belangrijke rol.  
Daarnaast waren vele Turkse consuls in de weer om joden te redden. Zoals de consuls Fikret Şefik Özdoğancı, Cevdet Dülger en de vice-consuls Namık Kemal Yolga, Fatin Rüştü Zorlu en Melih Esenbel. Maar ook Bedi'i Arbel, Mehmet Fuad Carim en Necdet Kent.
(zie voor details artikel van historicus Armand Sag in ‘Turkse Schindler redde 20.000 Joden’) 

Armeense genocide-terroristen hebben het zelfs gepresteerd om één van die Turkse Schindlers om te brengen
Pijnlijker kan het niet voor de Armenen en hun knielers. 

- lees verder in deel IV -

No comments: