Wednesday, July 17, 2013

Armeense genocide-terrorisme: MIT opent de jacht op de moordenaars



Tussen 1973-1985 brachten Armeense genocide-terroristen in totaal 60 mensen om het leven. Het grootste deel onder de doden waren Turkse diplomaten (24 slachtoffers). Geen enkel land heeft waarschijnlijk zoveel diplomaten omgebracht zien worden als Turkije.

Dat Armenen puur vanwege hun haat en leugens zoveel mensen ombrachten is zeer misdadig te noemen. Maar nog misdadiger was de lakse en tolerante houding van Europese staten. Notabene door landen die moeten doorgaan voor (militaire) bondgenoten van Turkije*.
* Zelfs heden zien we deze misdadige houding Europese landen terug. Op dit moment zitten de NAVO-bondgenoten Nederland en Duitsland met hun Patriot-raketsystemen Turkije te beschermen tegen dreigingen vanuit Syrië. Nederland en Duitsland zijn juist landen waar terroristen, die in Turkije politiemannen en soldaten ombrengen, onderdak en support krijgen. Safe havens voor de moordenaars van PKK en DHKP/C.

In de jaren ‘70 en ’80 spraken westerse rechters ene na de andere Armeense misdadiger vrij of veroordeelden ze tot kinderachtig lage straffen voor het vermoorden van onschuldigen. Of ze kwamen na enkele jaren vrij.
Een treffend voorbeeld is de door getuigen aangewezen moordenaar Hüsnü G. die door de corrupte Belgische rechters werd vrijgesproken.

Maar op een gegeven moment raakte het geduld van Turkije op. Die kondigde in augustus 1982 tegenmaatregelen aan: 
Generaal Kenan Evren, de leider van de militaire junta die Turkije regeert, heeft zondag gezegd dat ”de Turkse staat en het volk zich van nu af vrij voelen om maatregelen te nemen" tegen Armeniërs die in de afgelopen tijd verscheidene aanslagen hebben gepleegd op Turkse diplomaten, voornamelijk in het buitenland.

Het dagblad Gunyadin [Gunaydin] meldde dat leden van de Turkse inlichtingendienst opdracht hebben gekregen om in het buitenland verblijvende Armeense guerrillastrijders op te sporen. Ze moeten de leiders arresteren van groepen als het Geheime leger voor de bevrijding van Armenië (Asala). Daarbij mogen ze gebruik maken van vuurwapens. Ze moeten proberen hen naar Turkije te brengen waar hun een proces wacht, aldus de krant.

Turkse functionarissen hebben zich er herhaaldelijk over beklaagd dat buitenlandse regeringen onvoldoende hun best hebben gedaan om Armeense militanten te arresteren
.



De jacht op Armeense moordenaars was geopend. De Turkse geheime dienst MIT kreeg de opdracht om de laffe Armeense daders op te pakken.
Het lijkt effect gehad te hebben. Binnen drie jaar na deze aankondiging hielden de Armeense genocide-terroristen op met het vermoorden van onschuldigen. Op een gegeven moment moet de MIT-jacht een kritische grens hebben bereikt bij de Armeense terroristen, want na maart 1985 zijn Asala en JCAG opgehouden met hun moordpartijen.

 

Waarschijnlijk waren er niet zoveel slachtoffers gevallen als Europese staten kordater hadden ingegrepen. Hun lakse houding leidde ertoe dat de Armenen aan het moorden bleven. Als Europa had ingegrepen zouden ze na enkele moorden zijn gestopt. Ze zijn in feite aangemoedigd om onschuldige Turken en anderen om te brengen. 

Het feit dat deze Armeense misdaden nog altijd worden goedgepraat in pro-Armeense propaganda op universiteiten, media en dergelijke is een klap in het gezicht van niet alleen de Turkse slachtoffers, maar ook de vele niet-Turkse doden.


No comments: