Friday, September 5, 2014

Duitsland, waar anti-Turkse bastaarden verblijven: Fatih Akin


Al vanaf de middeleeuwen worden de Turken door Europeanen als wrede barbaren gesleten.

In werkelijkheid waren de Turken relatief tolerant (naar de maatstaven van toen). Dat zag je aan bijvoorbeeld hoe de Turken en Europeanen met in oorlogen overwonnen volkeren omgingen.
De Spanjaarden versloegen de Azteken (1521) en de Inca’s (1532) en vernietigden hun religie, cultuur en talen*. Dit in contrast met de Ottomaanse Turken die de verslagen volkeren met rust lieten op dat vlak.
* Heden hebben ze in Latijns-Amerika nu als moedertaal Spaans en hun religie christendom (behalve Brazilië. Daar is Portugees de hoofdtaal, dat was een kolonie van Portugal).

De Armeense beschuldigingen zijn een welkome aanvulling op deze eeuwenlange anti-Turkse propaganda. Het is zelfs zo dat heden Turken zich bij dit koor hebben aangesloten. Prijzen en carrières liggen immers in het verschiet als ze de Westerse visie over 1915 aan de man brengen.

In dit gezelschap heeft zich nu de bekende Duits-Turkse regisseur Fatih Akin aangesloten.
Zijn Armeense financiers hadden bij hem aangedrongen om zo snel mogelijk met een film over de Armeense leugens te komen.

Een ellenlange film (The Cut) waarin de eerste 40 minuten de Turken conform middeleeuws Europese christenpropaganda als bloeddorstige moordenaars afschildert was het resultaat. Hij heeft met deze schnabbel zijn zakken gevuld, maar de Armenen met een kater achtergelaten. De film wordt namelijk in reviews* van alle kanten afgeschoten.

Wat Fatih Akin heeft gedaan is de westers racistische oriëntatie over 1915 in deze film tot uitdrukking brengen. Ene Turk doet dat met de film, anderen met pseudo-wetenschappelijke boeken (Taner Akcam, Uğur Ümit Üngör). Het Westen beloont zulke Turken die hun racistische visie over 1915 delen. Een Turk is het zelfs gelukt om zo de Nobelprijs binnen te slepen (Orhan Pamuk).

No comments: