Thursday, February 12, 2015

Lessen in haat (IV)

(deel III)

De Fransen zijn de meest fanatieke pleitbezorgers van de Armeense verhalen. Niet alleen proberen ze wetten er doorheen te jagen die critici muilkorven, ze richten aan de lopende ook monumenten op om de Armeense leugen een aura van echtheid toe te kennen. 
Je komt die monumenten tegen in de Franse steden zoals Parijs*, Lyon of Marseille. De laatste is blijkbaar de favoriet, daar vinden we twee van zulke bouwwerken.
* Waar Armenen om hun leugens erkend te krijgen 14 onschuldigen hebben omgebracht (zie de serie 'Moordenin naam van een Armeense genocide', zoek onder 'Parijs').

De Fransen doen dit dus omdat ze zich schuldig voelen. Ze hadden hun Armeense vazallen in de steek gelaten toen hun poging om Zuid-Anatolië te koloniseren mislukte.
Het is dus niet verbazingwekkend dat de Franse overheid met allerlei manieren de Armeense verhalen de schoolkinderen probeert bij te brengen. Eerder besprak ik het protest van de scholier Mustafa Doğan tegen deze praktijken.

Pasgeleden kwam ik een andere affaire op een Franse school tegen. De Turkse krant Hurriyet berichtte erover in “'Genocide' cartoon in French school shocks Turkish students”. 
Het gaat om deze spotprent die Franse scholieren kregen voorgeschoteld:


Je ziet mensen die een heuvel oplopen (voor lidmaatschap van de EU). De eerste drie zijn volkeren uit de Balkan, die komen er zo op. Maar de onderste is een Turk die als een boer wordt neergezet met op zijn rug schedels die de Armeense nongenocide moet voorstellen. De figuur rechts is een grijnzende Fransman die met nog een schedel de Turken het klimmen moeilijker maakt (of er één omhoog houdt en grijnst).

De schoolkinderen moesten als opdracht uit deze tekening afleiden waarom Turkije geen lid van de EU kon zijn.

Twee Turkse scholieren deden hun beklag over deze anti-Turkse prent. De pubers Muhammed Ali Erki en İsmail Erdal trokken aan de bel bij COJEP, een (Turkse) organisatie die racisme bestrijdt. Hun school veegde daarop zijn handen in onschuld en beweerde dat een onervaren onderwijzer een van internet geplukte afbeelding had gebruikt.

Ik schreef dat de Fransen zich met zulke pro-Armeense praktijken inlieten vanwege hun schuldgevoel voor de Armenen. Maar wraak tegen de Turken speelt ook een rol.

De mislukte kolonisatie van Turks grond suddert nog altijd na bij de Fransen. Menige volkeren hebben ze geknecht. Van Afrika tot Zuidoost-Azië tot de Caraïben leerde men leven onder het Franse juk.
Alleen bij de zonen van Oguz faalden ze en moesten met de staart tussen de benen Anatolië verlaten, met de collaborerende Armenen in hun kielzog. Heden nemen de Fransen op zulke kinderachtige wijze wraak op de Turken.


Muhammed Ali Erki houdt het lesboek van de wraakzuchtige Fransen voor 
de camera (te vinden op 0:16 in video op http://ohaber.com/videogaleri/okulda-skandal-karikatur-v-18076)

No comments: