Wednesday, February 20, 2013

'Liever Turks dan Paaps' (II)



(vervolg van deel I)


Vorige week vroeg ik me af hoe de tolerante Turken een beeld van barbaren en schurken hebben kunnen achterlaten. Het antwoord daarop kan met het volgende verduidelijkt worden:
(bron: http://www.uu.nl/hum/staff/UUUngor, klik op Publications)

Dit is een deel van de publicaties van de Armeense knieler Ugur Ümit Üngör. Deze bewezen Turkenhater publiceert minstens 10 jaar* materiaal gericht tegen Turkije, Turken en hun historie.
* Het getoonde materiaal op die site van hem is onvolledig. 
Een publicatie van zijn hand uit bijvoorbeeld 2002 “Ana Hatlarıyla Soykırım (Jenosid),” [A general introduction to mass murder (genocide)] in: Munzur: Dersim Etnografya Dergisi, vol.11 (2002), pp.5-23. zien we er niet terug. En nog vele andere werken ontbreken er op zijn site.

Op de bovenstaande screenshot die ik liet zien is bij elk van de titels het volgende te lezen:
‘Turken waren wrede, barbaarse schurken’
 ‘Turken waren wrede, barbaarse schurken’
 ‘Turken waren wrede, barbaarse schurken’
- enzovoorts -

Voorgaande is een lijst van publicaties van EEN persoon over een periode van ruim 10 jaar.
We kennen meer van dergelijke lieden zoals de ex-terrorist Taner Akçam, Hasan Cemal, Orhan Kemal Cengiz*, Fatma Müge Göçek of Baskin Oran.
* Eén van de bastaarden van de Turkse krant Todayszaman, in de toekomst zal ik de leugens van deze pro-Armeense fanaticus bespreken.

En dit zijn dan slechts een deel van deze Armeense groupies die uit Turkije komen (dus niet per se zelf Turken hoeven zijn). Tel daar bovenop de vele Armenen en Grieken* op die via tijdschriften, boeken en dergelijke hun aversie tegen de Turken verkondigen.

Het zijn niet alleen deze ‘Turken’ of Armenen en Grieken die met verzonnen en duidelijk middeleeuwse verhalen de Turken door het slijk proberen te halen. Allerlei lieden uit bijvoorbeeld Nederland, Duitsland, Frankrijk of Amerika houden zich eveneens ermee bezig. We praten dan jaarlijks over tientallen tot honderden personen, al of niet gelieerd aan ‘universiteiten’ die zich inlaten met deze dubieuze praktijken. Jaar in jaar uit. Dan hebben we een idee van de gigantische beeldvorming gericht tegen de Turken.

Voor de volledigheid zouden we ook de media bij moeten betrekken. Westerse media zijn immers ook niet bijster sympathiek tegenover de Turken in hun berichtgevingen (zoals terreurbewegingen die door hun land als zodanig zijn bestempeld, eufemistisch aanduiden als ‘bevrijdingsbewegingen’).

Voorgaande werken zijn dan uit de moderne tijd. Deze gigantische anti-Turkse beeldvorming is namelijk sinds de middeleeuwen gaande*. De Turken worden dus eeuwenlang met deze negatieve bejegening tegemoet getreden.

Wat het resultaat is van eeuwenlange negatieve bejegening van een volk en die heden ook nog voortduurt is overduidelijk. Daarnaast kennen we de afloop van een dergelijke gecultiveerde eeuwenlange haat tegen één volk (joden).

Een belangrijke vraag is nu:
Waarom zou het Westen/christelijke wereld zich met zulke dubieuze praktijken inlaten? Wat is hun motief om de Turken als barbaren en schurken te slijten? Het blijkt te draaien om iets groots.
 


No comments: