Thursday, January 15, 2015

Joost Lagendijk en de Armeense slaaf/ex-terrorist Akçam


Aanvankelijk was ik van plan Joost Lagendijk af te branden in een nieuw artikel over Todayszaman, maar alsnog van afgezien. Hij komt me niet zo fanatiek pro-Armeens over als Cengiz Aktar of Orhan Kemal Cengiz.

Met dit artikel ga ik een column van Lagendijk bespreken waarin hij de voormalige terrorist Taner Akçam klakkeloos zat te overpennen. Die had een artikel geschreven over de geschiedenisboeken die Turkse leerlingen als lesmateriaal krijgen.



Lagendijk kwam eerder aan bod in de weblog. Er was toen een massale poging van Todayszaman gaande om de Armeense versie van de historie door de strot van de lezers te duwen. Destijds omschreef Lagendijk de first-strike van de Ottomaanse Turken* op de Armeense Dashnaks als 'het begin van de vernietigingsoperatie van de Ottomaanse Armenen'. Of dat als Turken voor hun rechten opkwamen tegen deze perverse leugens dat als 'chantage' omschrijven.
* Toen die links en rechts door machtige oorlogsvijanden belaagd werden.

Daarmee hadden we een kleine indicatie van de oriëntatie van deze GroenLinkse politicus. Hij probeert zich neutraal voor te doen, maar je ziet zijn pro-Armeense invalshoek.
Joost Lagendijk.

Ik ga nu dieper in de pro-Armeense verhalen van Lagendijk.

Hij schreef in Todayszaman de column ‘Is Etyen Mahcupyan a national security threat?*
* De Turkse Armeen Etyen Mahcupyan is de adviseur van premier Ahmet Davutoglu van Turkije. Mahcupyan schreef eerder als columnist in Todayszaman, maar is er vertrokken. Nu Mahcupyan bij de erfvijand van de Gulenbeweging werkt, is het niet vreemd dat hij het mikpunt van deze krant is geworden. (Op dit moment is er een fikse ruzie tussen de AKP van president Erdogan en de Gülenbeweging van Fethullah Gülen.)

Volgens Lagendijk moet Turkije verantwoording afleggen voor wat de Armenen destijds was overkomen. En dat de hele wereld toekijkt en de Armenen hierin moreel zouden steunen.
Lagendijk doelt met ‘de hele wereld’ op de 4% van de wereld, de westerse dan, voornamelijk christelijke contreien. En dan ook nog een klein deel ervan. Als je dat ‘de hele wereld’ noemt, dan leef je nog altijd in de 19e eeuw, toen de white man’s burden van de blanke christenen heersend was. 

Lagendijk, dit is racisme. 96% van de wereld telt niet mee, de 4% daarentegen wel. 

Ook heeft Lagendijk het over “100 jaar aan ontkenning”. Hier zien we weer zijn racistische invalshoek die hij onbewust verwoord. De term ‘ontkennen’ gebruikt de Armeense genocidemaffia om diegene die hun versie van de historie niet onderschrijven zwart te maken. Zij weten wel wat de waarheid is, de anderen niet. Hun waarheid* is de waarheid en die wordt ontkend.  
* Een kleine greep hoe ze tot die waarheid komen is te vinden in de serie ‘Kenmerken van de Armeense gruwelpropaganda’.

Ik neem het volgende Lagendijk extra kwalijk. Zijn aanval op Turkse geschiedenisboeken op scholen over deze kwestie. Dat doet hij door een voormalige terrorist bij te halen. Die ex-terrorist opereerde in de jaren ’70 in Turkije en probeerde met zijn kompanen van Dev Yol* het land te destabiliseren met bomaanslagen en moord**
Het gaat om Taner Akçam. De door Armenen gefinancierde groupie.
* Afkorting van ‘Devrimci Yol’ (Revolutionaire Weg). Zie ook gerelateerde artikel over ze in ‘Europa: safe haven voor anti-Turkse terroristen (IV)
** In het Turkse krantenarchief van Uzumbaba.com kun je in de volgende links een blik werpen op al dat geweld:
Je waant je bijna in Irak of Syrië. Dag in dag berichten over moorden en geweld onder de Turkse bevolking.
Taner Akçam en zijn extreem-linkse club van maoïsten en communisten leek toen bijna erin geslaagd om Turkije van ‘de kapitalistische zwijnen’ te bevrijden. Het land was in totale chaos waar extreem-links van Akçam mensen vermoordden, waarna extreem-rechts wraak nam. Turkije werd totaal ontwricht in deze oplopende geweldsspiraal. De Turkse bevolking leefde in een hel door toedoen van misdadigers zoals Akçam.(Nu zit deze huichelaar Turken te vertellen hoe hun geschiedenis zou dienen te luiden)
Voorbeeld van die gewelddadigheden: een bomaanslag waar 5 doden vielen (uit de Milliyet van 30 mei 1977, te vinden in eerste link boven van Uzumbaba)


Ik vond het vreemd dat Lagendijk geen directe bronlink gaf voor het artikel die hij van Akçam gebruikte. Toen ik het gevonden had, begreep ik deze sluwe Lagendijk. Want dan kwam de lezer erachter dat Akçam’s artikel te vinden was in de ‘Armenian Weekly’. ('Akçam:Textbooks and the Armenian Genocide in Turkey: Heading Towards 2015'). Dit artikel waaruit Lagendijk putte, schreef Akçam speciaal voor zijn Armeense meesters. 

Deze ‘Armenian Weekly’ had ik eerder besproken. Akçam zal er zich zeker thuis voelen. Het is namelijk het tijdschrift van de (voormalige) Armeense Dashnak-terroristen. Onder hen bevinden zich gegarandeerd Armeense misdadigers en hun handlangers die 60 onschuldigen hadden vermoord. De Dashnaks probeerden via hun terreurorganisatie JCAG in de jaren ’70 en ‘80 de Armeense leugens erkend te krijgen met terreuraanslagen.
Als we wat teruggaan in de tijd komen we uit bij deze Dashnaks die de Armeense guerrilla en verraad in de Eerste Wereldoorlog hadden georganiseerd tegen de Ottomaanse Turken.

Deze Dashnaks zouden hun volk in ellende storten en hun falen erna pogen te verdoezelen met een genocide-leugen.

In feite proberen deze Dashnaks hun dubieuze activiteiten van destijds in WO1 die leidde tot ellende onder de Ottomaanse Armenen nu via tijdschriften wit te wassen. Huurlingen en groupies zoals Akçam* zijn er welkom.
* Akçam is in feite een schrijftafelterrorist. Met wapens Turkije treffen is mislukt, dus beproeft hij zijn geluk nu met de pen.

Ik heb dat artikel van de ex-terrorist gelezen. Dit is wat hij in feite vertelt:
Turkije onderwijst de schooljeugd niet de Westerse/Armeense versie van de historie en voedt zo haat tegen ze.

Akçam komt tot die conclusie na doornemen Turkse schoolboeken. Hij wilde kijken wat er zoal over de Armeense nongenocide werd onderwezen.
Hij was ‘geschokt’ dat ze de Armeense versie van de historie niet onderwezen aan de Turkse schooljeugd. De versie van de historie waarin hun voorvaderen als wrede barbaarse nazi’s worden afgeschilderd, gebaseerd op fraude en oorlogspropaganda. Die miste hij in de schoolboeken*.
* Ik merk wanhoop uit de tekst van Akçam. Het is net of hij iets vreest. Sinds 1970s probeert hij Turkije schade toe te brengen. Eerst met moord en verderf met zijn terreurclub Dev Yol. Dat mislukte, waarna hij de Armeense leugens omarmde om de Turkse natie te treffen. Sinds halverwege jaren ‘90 is hij ermee in de weer. Dus decennialang heeft hij zijn anti-Turkse gif onder gewillige westerse oren gestrooid. En de 100-jarige herdenking van de Armeense Judasdag nadert. Maar de Turken geven geen krimp en slaan elke keer hard toe. Dan wordt je zeker radeloos. Het is net of zijn Armeense meesters de stekker eruit gaan trekken.

Lagendijk volgt die verknipte logica van Akçam:
de Westerse/Armeense versie van de historie is de juiste, niet de Turkse. Wat de Turkse schooljeugd wordt onderwezen is daarom fout.

Alleen als men een racistische inslag heeft schrijft men zoiets. Omdat Turkije de Westerse/Armeense versie van de historie verwerpt* en weigert hun voorouders als nazi’s te bestempelen, wordt dat erna als kweken van haat bestempeld. 
De werkelijke haat vinden we dus onder de Armenen (en westerlingen). De Mein Kampfs waarmee ze ingeprent wordt dat Turken barbaren zouden zijn, hebben geleid tot de moord op 60 onschuldigen.
* Turken hebben zeker redenen om de Westerse/Armeense versie van de historie te verwerpen gezien de massale fraude en bedrog die het in zich herbergt.

Wat Lagendijk in zijn column in feite schrijft aan de Turkse lezer is het volgende:
Een ex-terrorist die in het verleden jullie natie in dood en verderf stortte, weet beter dan jullie hoe jullie historie precies luidt. Jullie moeten hem geloven.

Lagendijk, denk na jongen. Zou een voormalige anti-Turkse terrorist, heden gefinancierd door Armenen, echt onpartijdig over de geschiedenis van diezelfde Turkije kunnen schrijven? Je hebt dat niet doorzien. En vergeet niet dat Turken geen achterlijk minkukels zijn die alles wat westerlingen/Armenen en hun Turkse groupies ze opdissen hersenloos accepteren. 

Door die fanaticus serieus te nemen en in je column kritiekloos over te pennen heb je je integriteit ter discussie gesteld.



No comments: