Sunday, April 19, 2015

Bloedbroeders. Met ArmenianTitanic op de hielen - Verslag deel 4 [part 3]





31:37
Sinan haalt een getuigenis van een bejaarde Armeen erbij, de grootvader van de Armeense Haygan Mardikian.

Zie ook verslag deel 1 op 38:36 over die videogetuigenis die in 1991 moet zijn opgenomen. Die grootvader zou toen 12 zijn geweest, dus als 88-jarige vertelt hij iets wat hij gezien zou hebben.

Kinderen zouden, alsof de brute moordenaars stenen gooiden, in de rivier zijn gegooid. In het water zou men alleen kinderhoofden hebben gezien zover het oog reikte.
Kan dat? Kun je zoveel kinderen in een rivier werpen dat je zover het oog reikte alleen kinderkopjes zag? We praten over de grootste rivier van Anatolië en omgeving.

Vergelijk dat verhaal van Niepage, gepubliceerd door de Britse Leugenfabriek, over zoveel Armeense kinderhandjes afgehakt dat je er een weg mee kon plaveien.


Sinan probeert met dat fantasieverhaal van de bejaarde de eerder vertelde fantasieverhalen van de Kemah kloof extra geloofwaardig over te laten komen ((zie part 2 rond 25:31 en verder).

32:19
Akçam de ex-terrorist wordt weer van stal gehaald.
Hij beweert dat de bloeddorstige Turken niet voldoende mankracht hadden om alle Armenen af te slachten.

Daarom bedachten ze trucs zoals Armenen onnodige routes laten nemen zodat ze door uitputting zouden sterven.

Als je bedenkt dat er minstens 500.000 Armenen levend in de relocatiekampen in Syrië waren aangekomen, dan besef je dat deze idioot uit zijn nek zit te kletsen.
(zie ook straks in 35.00 voor dat half miljoen levend aankomen)

32:45
Tijdens het onzinverhaal van de ex-terrorist zien we een foto van een kerel in pak die een Turk moet voorstellen die brood of zo voor hongerige mensen sarrend in de lucht houdt.



Je ziet element van kwaadaardig doen tegen lijdende mensen, daar zijn deze oplichters dol op.
Deze foto ziet ook niet authentiek uit. De personen komen me over ergens uit India/Pakistan. Die streken. Ik kom er later nog op terug.

Update
Foto blijkt een in elkaar geflanste van meerdere foto's. Zie analyse van professor Jeremy Salt in 'Yet Another Armenian Forgery'.
Belangrijkste punten:
• Foto heeft geen bronvermelding. Waar en wanneer het genomen werd en dergelijke. Informatie ter controle echtheid.

• Er is een analyse gemaakt door een foto-specialist. Pixel-analyse onthulde het mixen van meerdere foto's. De foto kon je ook vinden in een werk uit 1980. Toen hadden ze geen photoshop. Met apparatuur van heden haal je met diepe analyse bedrog er zo uit. 

• Er zijn zichtbare sporen van de vervalsing zoals ontbreken rechterbeen van de man.

• Dat een Ottomaanse ambtenaar met een dergelijke pak zou rondlopen is een domme fout van de vervalsers geweest. Het jaar zou 1915 moeten zijn, toen liepen ambtenaren in ieder geval er niet zo bij (onder meer het hoofddeksel fez ontbreekt). 

• Dat een official zich zo zou laten fotograferen (hongerende kinderen pesten met in lucht zwaaien brood), waar dan ook, is een infantiele aanname. Vandaar dat de (Armeense) vervalsers met meerdere foto's die scene in elkaar hadden geflanst. Doel is om de gebruikelijke kwaadaardige barbaarse Turken aan de man te brengen met de vervalsing.
De bastaarden van de NPO-VARA doen gewillig mee met deze zwijnerij.

• Foto werd ook gebruikt in een boek van de pro-Armeense professor Donald Bloxham. Omdat de drukkerij ervan van de Oxford Universiteit was, werden ze erop aangesproken door een Turkse belangenvereniging in Groot-Brittannië. Die beaamden dat ze een fout hadden gemaakt. Nieuwe uitgaven van de publicatie werden zonder betreffende foto gepubliceerd.

33:00
Erna neemt Staub lachend het van Akçam over. Hij springt van de hak op de tak, geen touw aan vast te knopen in zijn relaas tot 33.53.
 'Er werd op zo’n grote schaal gemoord dat dat heel moeilijk is om te doen. De Duitsers hadden daarvoor vernietigingskampen gebouwd. Omdat ze moeite hadden met het opruimen van de lijken bouwden ze ovens om de lijken te verbranden. Een andere manier is om de lijken te laten liggen.'

(Bedenk dat de Ottomaanse justitie tijdens WO1 misdaden tegen Armenen vervolgde.)


We zien de foto die eerder is besproken en van het boek van de aartsoplichter Morgenthau kwam:

 
33:32
Staub vervolgt:
Dat versterkt je gevoel dat diegene die je hebt vermoord geen mensen zijn.’
Dan zien we weer een andere foto waar de lichtverdeling mij doet fronsen.

  
Je ziet ook wazige en scherpe delen, het is geen authentieke geheel. Vooraan scherp, achteraan wazige. Slechte photoshop zeg ik.

Staub:
'Zoiets doe je niet met dieren. Daar heb je respect voor'.

 33:40
Weer een foto die een massacre op Armenen moet voorstellen.


Deze foto nooit eerder gezien in relatie tot de Armeense kwestie. Ik kom later op terug.
Update: 
Wat me opvalt is dat de lijken van uitgehongerde mensen zijn. Kleding mannen is zoals je in streken van India-Pakistan ziet, bovenlichaam ontbloot. Deze oplichters hebben toch niet een foto van uitgehongerde Bengalen gebruikt?

Staub:
'Maar als je die mensen op geen enkele wijze respecteert, versterkt het je gevoel dat zij geen mensen zijn'.

33:53
Foto met uitgemergelde kids, sommige lijken te slapen of zijn dood. Op achtergrond zie je publiek lopen. 


De op de weg liggende kind komt me niet echt over, het heeft een onnatuurlijke vorm, steekt eruit.


Foto’s die getoond zijn in de uitzending kom je voornamelijk tegen op dubieuze Armeense sites. Officiële sites durven niet zover te gaan. Als deze fraudeurs niet stelen, dan flansen we wel foto’s om hun megaleugen geloofwaardig over te laten komen.

34:00
Ara over relocatiecijfers die door het ministerie van Binnenlandse Zaken zouden zijn bijgehouden. De relocatie zou in april begonnen zijn [terwijl order pas 27 mei werd gegeven]. Kevorkian blijkt de leverancier deze informatie.
Met een animatie van een kaart Turkije proberen de oplichters het wat op te smukken.

34:24
Kevorkian weer in beeld als ze hem om totaalcijfers vragen. Het zou gaan om 1 miljoen gereloceerde Armenen.
Kevorkian schroeft het aantal op met dienstplichtigen, Armeense soldaten* die apart werden vermoord [ze werden toch in arbeidersbataljons opgenomen?]. En de mannen die in de omgeving werden vermoord. [De massaal gedeserteerde Armeense mannen en de vluchtelingen naar Kaukasus moet je negeren]
* In verslag van deel 3 (op 37:08) verbaasde hij zich dat de CUP (partij van Talaat) en de ARF-Dashnaks zaten samen te werken wat bij de nazi’s en joden niet voorkwam. Hij had niet in de gaten dat hij een verzonnen genocide de kijker zat op te spelden.
Diezelfde zien we nu terug:
Turken namen dienstplichtigen Armeense mannen op in het leger tijdens het veronderstelde genocidejaar 1915! Doe dat bij de nazi’s voorstellen met joden
Kevorkian zou dat ook uniek hebben genoemd. Al dat “unieke” is een teken aan de wand wat deze Armeense leeghoofd aan het verkopen is.

Na de oorlog waren er ruim 1 miljoen Armenen in leven. Met bovenstaande cijfers zit je gauw ver over de 2 miljoen Armenen die in het Ottomaanse Rijk zouden hebben geleefd voor de oorlog uitbrak. Maar in werkelijkheid waren het er ongeveer 1,4 miljoen.

35:00
Ara de Armeen over dat van de 1 miljoen gereloceerde er 500.000 aankomen in de Syrische woestijn. Daar heb je die ‘Syrische woestijn’ weer van deze flessentrekkers.

Dus er komen 500.000 gereloceerde Armenen levend aan in de relocatiekampen.
Wat zei de leugenaar Akçam op 32:19?
Hij beweerde dat de bloeddorstige Turken niet voldoende mankracht hadden om alle Armenen af te slachten.
Daarom bedachten ze trucs zoals Armenen onnodige routes laten nemen zodat ze door uitputting zouden sterven.

Ze zitten elkaar zo in de wielen te rijden. Konden ze niet eerst hun leugens op elkaar afstemmen? Slordig.

35:12
De Armeen Kevorkian neemt het stokje over van de Armeen Ara.
Kevorkian heeft het over 'Maart 1916. Een jaar na het besluit tot uitroeiing.'
Waar is dat besluit? Er is geen document of wat dan ook van getoond.

Aan de VARA: jullie beschuldigen de Turken van de zwaarste misdaad die de mensheid kent. Dan dien je ook de bewijzen aan de kijker te tonen.


35:18
Volgens Kevorkian nemen de Turken erna een nieuw besluit, Ze besluiten om de nog levende Armenen uit te roeien.
Het eerste besluit blijkbaar niet geleid tot de gewenste uitroeiing*.
* Er waren immers nog 500.000 Armenen levend in Syrië aangekomen. Ondanks al die speciaal opgezette hinderlagen, moordcommando's van gevangenen die op ze werd losgelaten, onnodige routes die de Armenen moesten volgen, ondanks dat ze geen water en voedsel werd gegeven...

We moeten in dit fantasieverhaal van het nemen van de tweede besluit tot uitroeien, de honderdduizenden Armenen in Westelijk Anatolië die niet werden gereloceerd even negeren (eerste besluit tot genocide werd ermee dus al meteen verzaakt). Negeer ook de vervolging door de Ottomaanse justitie van mensen die misdaden tegen de Armenen hadden gepleegd tijdens die ‘uitroeiings’periode.

En waar is dat tweede besluit tot uitroeien? Er is geen document of wat dan ook van getoond. Zo iets belangrijks toon je.

In november-december 1916 was volgens de Armeense fake-professor het lot van de Armenen  bezegeld. 
[Na de oorlog waren er volgens Amerikaanse officiële documenten nog ruim 1 miljoen Ottomaanse Armenen in leven. Doe dat feit even negeren]

Volgens Kevorkian waren er desondanks in het zuiden 120.000 Armenen in leven.
Turken hadden dus nog altijd hun uitroeiingsplan, nee plannen want ze namen twee besluiten tot het uitmoorden van de Armenen volgens dit Armeense universitaire leeghoofd, verzaakt. Nog altijd 120.000 Armenen in leven. Bijna denk je dat deze Armeense idioot met een derde besluit tot uitroeiing Armenen zou komen, maar dat tenenkrommende gebeuren wordt ons gelukkig bespaard.


Deze Armeense fantast zit dus ene na andere besluit tot genocide uit zijn mouw te toveren. En de oplichters van de VARA/NPO zitten dat gretig uit te zenden alsof we met feiten te maken hebben. Deze omroep pleegt hier een misdaad op zich: laster op basis van duidelijk verzonnen onzin. (Professor of niet telt niet, zie de frauderende Stapel)
Turken zouden deze oneerlijke valse tuig voor de rechter moeten slepen.

36:00
Sinan gaat lokale mensen uithoren over wat er met de vele Armenen van Erzincan zou zijn gebeurd.
Die vertellen dat aan beide zijden over en weer was gemoord. Dat Armenen als eerste het proces startten. Een kerel vertelt dat als je hem slaat, hij zou terugslaan.

37:05
Zoals ik eerder aangaf zien we hoe deze charlatans te werk gaan in de uitzendingen:
1. Armeense positie doen ze via hun ‘geleerden’ zoals Kevorkian aan de kijker verkopen.
2. De Turkse positie via amateurs die niks weten over kwestie, die de leugens waarmee de Armeense positie is bekleed hadden kunnen blootleggen.
Als ze kritische geleerden als Justin McCarthy of Ericksson hadden geraadpleegd, dan zou wat ze proberen te slijten aan de kijker onverkoopbaar zijn geweest.

37:39
Sinan wil de lokale omstanders niet geloven die hem eraan herinneren wie begon te rotzooien destijds.
De trash die in deze analyses regelmatig de revues hebben gepasseerd en waarmee Ara en andere flessentrekkers hem voeden vindt hij geloofwaardiger.

37:49
Erna gaat hij een bejaarde smid erover polsen. Weer dus geen raadpleging geleerden die hem uit zijn toneelspel hadden kunnen halen. Steeds omstanders en andere amateurs voor de kijker ondervragen. Zo nep als maar kan.

38:20
Die bejaarde begint teleurstellend voor de twee charlatans: ook hij bevestigt dat Armenen begonnen met rotzooien.

38:41
Sinan probeert hem van wijs te brengen met dat in boeken en ooggetuigenverslagen juist Armenen zouden zijn vermoord.

Sinan is ONDERZOEKjournalist. Nogmaals: ONDERZOEKjournalist.

Wat ik over al dat materiaal beschreven had, had hij tijdens al die uitzendingen tot nu toe dienen te doen zodat de kijker een ware versie van de gebeurtenissen had kunnen zien. Dat kon deze Koerdische charlatan niet omdat hij voor een anti-Turkse klus was ingehuurd.

De bejaarde houdt voet bij stuk en zegt tegen de huichelaar dat ze liegen in die boeken en ooggetuigenverslagen. En dat Armenen juist in Erzincan veel leed hadden veroorzaakt.

39:00
Erna krijgt Erik-Jan Zürcher het woord weer.

Zürcher claimt dat Armenen vanaf na de Russische revolutie wraak hadden genomen.

(zie dus hoe de charlatans van NPO-VARA te werk gaan: Turkse amateurs versus pro-Armeense ‘wetenschappers’. Zo krijg je altijd 10 - 0).


39:32
Er worden nu foto’s getoond van massamoorden Armenen tegen Turken en andere moslims.




39:50
Sinan volgt de officiële Armeense lijn over die Armeense misdaden. En dat het slechts om wraakactie zou zijn gegaan.

In het universum van deze charlatans plegen Armenen nooit misdaden. Ze verdedigen zich alleen maar of anders nemen ze slechts wraak.

40:00
Tussen 3-6.000 Turken zouden door Armenen [in Erzincan-regio] vermoord zijn volgens Sinan. Waaronder een broer van zijn [Koerdische] overgrootvader.

40:10
Hij op verwijtende toon dat het een gevolg was van relocatie [wraak dus, zie opmerking zonet] en men daarover zou zwijgen.
(Hij houdt de pro-Armeense versie van de historie aan met dat die relocatie een instrument waren voor een genocide) 

'Waarom de Armeniers wraak namen, dat weet bijna niemand' vertelt Sinan erna. Hij praat  Armeense misdaden dus goed ('ze hadden recht om wraak te nemen', in die trant). Hij bukt dus diep. 
40:23
De Armeen Ara over de aanslag op Talaat Pasja door de Armeense moordenaar Tehlirian op 15 maart 1921 (zie ook part 2 op 27:20).

40:33
Talaat zou het brein achter de Armeense genocide zijn (relocatie is dus geen genocide).
Tehlirian zou de enige overlevende zijn geweest van de afslachting van een konvooi van 1.000 Armenen (zijn verhaal rammelt van alle kanten, zie opmerking in part 2 op 27:20).

41:00
Ara gaat verder met vrijspraak van deze Armeense lid van het doodseskader Nemesis door de Duitse rechter (een christen, net als de moordenaar van Talaat).

We zien foto’s van Armeense relocees om de vrijspraak van de Armeense moordenaar als rechtvaardig over te laten komen aan de Hollandse kijker. Je ziet dus hoe deze anti-Turkse propaganda die deze flessentrekkers bedrijven in zijn werk gaat.

41:23
Ara vindt het maar niks dat Talaat als slachtoffer wordt gezien door de Turken. Hij heeft het over slachtoffers worden daders en daders slachtoffers

Die man is midden op de straat door een moordenaar van een doodseskader geëxecuteerd. Zonder proces. Door zulke wandaden krijg je dus ontsporing en kan ieder een ander die in zijn ogen schuldig is vermoorden. Bergvolk-mentaliteit.

Dat is wat je bij deze Armeen Ara ziet (en menige Armenen, getuige hun verheerlijken van hun terroristen).

41:34
Tenslotte horen we uit mond van Sinan zelf dat hij een Koerd was:
Dit is het dorp waar mijn Koerdische moeder vandaan komt” (en dat haar familie geen land bezat)



In verslag deel 2 (op 10:20) had ik al vermoed dat hij een Koerd was die voor de Hollandse kijker de Turk speelde.

(Sinan’s moeder is Koerdisch, haar familie bezat geen land. Sinan’s vader is een aga, een grootgrondbezitter. Die laatste familielijn loopt via zijn overgrootvader Cafer Aga die niet alleen veel grond had, maar ook een krijgsheer bleek te zijn. Een aga betekent ook stamhoofd. De combinatie stamhoofd plus krijgsheer betekent dat het om een Koerdische aga ging.)
 

43:58
De Koerd Sinan troost zich dat zijn [Koerdische] familie geen bloed aan hun handen hebben.

Het waren die klootzak-Turken die dit allemaal op hun geweten hebben. Al die sprookjesverhalen waarin ze figureren als bloeddorstige maniakken, die waren de daders. En de Turken draaien op voor zijn uitlatingen in deze documentaire. 

44:16
Foto Sinan’s familie: voor de grootouders, links de moeder met een broertje. Sinan in gestreepte T-shirt.

44:47
Na vier afleveringen zien we tenslotte een kritische geleerde aangekondigd worden.

Eerst is de kijker 4 afleveringen lang volgepompt met goedkope trash van pseudo-wetenschappers, dan pas komen deze charlatans aan met de kritische visie vanuit de wetenschap op al die beweringen van ze*.
* In deel 2 (op 37:15) zagen we een Turkse geleerde, maar die ging over de Balkan en na notabene 85 seconden werd hij afgevoerd.
Dus in de 10.800 seconden dat tot nu toe de uitzendingen hebben geduurd, lieten deze flessentrekkers kritische geleerden in totaal 85 seconden aan het woord en die ook niet eens over 1915 ging.

Ik ben benieuwd hoeveel tijd deze door de Nederlandse overheid gefinancierde charlatans van NPO-VARA de kritische Turkse kijk van het verhaal gaan geven.


No comments: