Monday, April 13, 2015

Bloedbroeders. Met ArmenianTitanic op de hielen - Verslag deel 3 [part 2]


(part 1)

[Sinan en Ara gaan naar het dorp Farhale waar Ara’s familie vandaan kwam]

20:33
Ze gaan naar een bijna verdwenen ruïne van een Armeense kerk.

Het eerste wat bij Ara opkomt is of de kerk misschien verwoest is door de Turken. Een dorpeling haalt hem uit die vooringenomenheid: na vertrek Armenen gebouw door achterstallige onderhoud vervallen.

21:52
Een bejaarde vrouw vertelt dat de Armenen niet vrijwillig vertrokken maar door de Bulgaarse moslimvluchtelingen waren verjaagd uit hun huizen [die moslims waren op hun beurt door Bulgaarse christenen verdreven uit hun huizen]. 

22.50
Ze komen aan bij ruïnes die het huis van oma van Ara zouden zijn geweest. Ara heeft alleen aandacht aan het grond waarop de ruïnes staan. Hij ligt er uitgestrekt op het gras en denkt blijkbaar aan hoe het was toen zijn oma er woonde.

23:18
Ara weer grond wensen te claimen (op 19.00 deed hij dat ook). Grond, grond en nog eens grond. Dat is wat de Armenen altijd hebben gewild van de Turken.  En nog steeds willen. Hun beschuldiging van een Armeense genocide is een middel daarvoor.

23:48
Sinan de Armeen troosten met dat die stenen van de ruïne stille getuigen zijn van zijn familiegeschiedenis.

24:45
Sinan over dat heel veel Turken Armeense graven leegroven.

Zou volgens hem komen omdat Armenen bezittingen erin verstopten om als de relocatie voorbij was het weer op te graven. Turken zouden volgens hem dat nu proberen op te graven.

25:15
Sinan vertelt dat de opa van Ara meegenomen en vermoord was. De oma was [in 1915] achtergebleven.

25:56  
Een dorpeling vertelt dat de meeste inwoners van het dorp immigranten waren [door christenen verdreven moslims uit Bulgarije].

26:10
Ara teleurgesteld over de Turken dat ze geen respect voor zijn grootouders hebben.

Ara, Armenen stonden onder de Turken bekend als het “loyale volk”.
Jullie extremisten van de Dashnaks hebben aan die eeuwenlange reputatie een eind gemaakt met hun avontuur voor meer. Bij die Dashnaks moet je dus wezen als je respect van de Turken mist. 

Hij vervolgt met “En helemaal niet voor Armeense eigendom.”

Kijk naar de Sudeten-Duitsers. Drie miljoen van ze konden vertrekken na hun collaboratie in oorlogstijd met vijanden. Bezit hebben ze decennia terug willen krijgen, maar lot van minderheden die zo iets doen staat vast als ze verkeerd gokken. Zij hebben hun claim laten vallen op teruggave grond en bezit omdat ze beseften dat er niks te halen valt na zulk gedrag in oorlogstijd.

Als jullie Armenen met jullie genocide iets proberen binnen te halen, zorg dan eerst ervoor dat die infantiele leugens en fraude eruit worden gehaald. (Straks een voorbeeld op 33:01)

26:28
Sinan over dat de Turkse schooljeugd leert van het verraad van de Armenen. En dat het te maken zou hebben met de slag van Sarikarmis. (26.40:) Daar zou de Eerste Wereldoorlog voor de Turken zijn begonnen.

Turkije mengde zich in de oorlog eind oktober 1914. Turkse offensief in Sarikarmis begon in december 1914. Verschil van zeker een maand.

En niks mis mee met onderwijzen bewezen feiten. Dat slijten als haat onderwijzen is onzin.

27:00
De pro-Armeen Aktar laten ze aan het woord over die veldslag.

Onder leiding van Enver Pasja leidde het Ottomaanse leger een zware nederlaag omdat het slecht voorbereid in de aanval ging (zoals soldaten die geen kleding tegen het winterse weer droegen waardoor de meesten doodvroren).

27:25
Je ziet rijen dode Ottomaanse soldaten langs de weg liggen



Dit vind ik een opvallende scene. Als groepen soldaten massaal doodvriezen, dan zou je verwachten dat ze in een hoop zitten.

Ik vermoed dat wat we hier zien gewoon executies van Ottomaanse krijgsgevangenen door de Russische oorlogsvijand kunnen zijn. Het Russische leger had immers vele soldaten gevangengenomen. 

Sarikarmis ligt nu in Turkije. De Turkse overheid zou die doden op moeten opgraven en onderzoeken hoe ze zijn gestorven (doodgevroren of geëxecuteerd?).

27:38
(Aktar gaat verder)
Nederlaag Sarikarmis zou “mooie excuses zijn om kritiek te leveren op de Armenen”.

27:47
(commentaar Sinan) De Armenen kregen de schuld van de nederlaag omdat een paar duizend Turkse Armenen mee vochten aan zijde Russen (oorlogsvijand Turken).

Dat Enver Pasja een domme aanval inzette klopt. Maar niet doen alsof paar duizend soldaten geen betekenis hebben in een veldslag.

Met zoveel man kun je in een veldslag van alles uithalen. Bijvoorbeeld inzetten als reservemacht als je een veldslag dreigt te verliezen. Je kan het gebruiken als bliksemafleiders, zodat de tegenstander op die paar duizend let waarna je ze bijvoorbeeld in de rug of in de flank aanvalt.
Een andere functie die deze paar duizend Turkse Armenen vervulden was hun bekendheid met het terrein. Ze konden de Russen gidsen door het gebied. Enzovoorts.

28:10
Sinan gaat verder met “Alle Armenen in Turkije werden gezien als gevaar.”

Dit is een normaal gebeuren in oorlogstijd. We hebben een equivalent ervan:
De Japanse aanval op de Amerikaanse marine in Pearl Harbor in december 1941. Erna werden 110.000 Amerikaanse Japanners in de VS opgesloten in kampen in het binnenland van Amerika. Man, vrouw, kind, iedereen werd erheen gereloceerd.
Alhoewel die gereloceerde Japanners vergeleken met de Armenen niks hadden uitgehaald zoals steden innemen en dan overdragen aan de oorlogsvijand.

28:13
De pro-Armeen Erik-Jan Zürcher krijgt het woord. 
(28.40:) Op 25 februari 1915 besluit van de Ottomaanse defensieminister Enver Pasja dat alle Ottomaans Armeense soldaten moesten worden ontwapend. Ze mochten geen gewapende taken vervullen, en dienden zich bijvoorbeeld met andere oorlogsinspanningen bezig te houden zoals wegenbouw en dergelijke (arbeidersbataljons).

(28.52:) Volgens Zürcher waren dit "de eerste voortekenen" (hij doelt op de Armeense nongenocide).

Let op:
Bij deze figuur moet je dus geen logisch denken verwachten. 
We zitten dus in het genocidejaar 1915 en de Turken bleken Armeense soldaten in hun leger toegestaan te hebben. Zo naïef waren ze. Toen in Sarikarmis duizenden Armenen lieten zien hoe betrouwbaar ze waren, toen pas besloten de Turken ze niet meer in het leger op te nemen.

Overigens niet genoemd in de docu:
Turken hadden ook een aparte Ottomaanse legereenheid waar alleen Armenen waren opgenomen. Stond onder leiding van Armen Garo (Garegin Pasdermadjian) die met al zijn manschappen overliep naar de Russen.

Doe dus de nazi’s voorstellen met soldaten waarvan bekend was dat ze joods waren in hun leger opnamen voor gewapende acties tegen de vijand.

Dit zijn elementaire dingen die je dient te doorzien als je een professor bent. Erik-Jan Zürcher die de Armeense leugens erkend, heeft dit niet door.

28:55
Erna neemt zijn kameraad Taner Akçam het woord.
Hij beweert dat niemand onder Armenen een serieuze bedreiging vormde voor het Ottomaanse Rijk in de oorlog.

Dus het militaire motief voor nemen maatregelen tegen de Armenen wegcijferen. We moeten van een voormalige anti-Turkse terrorist zoals hem niet verwachten dat hij wetenschap zal bedrijven. We hebben gezien hoe de Amerikaanse staat reageerde op de Japanse aanval op Pearl Harbor.

Volgens Ottomaanse archiefdocumenten waren duizenden Armenen betrokken in guerrilla-activiteiten ACHTER de oorlogsfronten. Hele divisies van tienduizenden soldaten van het Ottomaanse leger die broodnodig waren aan het oorlogsfront moesten zich met die massale Armeense guerrilla bezighouden om hun aanvallen en sabotage tegen te gaan. Communicatielijnen, bevoorradingslijnen en dergelijke werden door deze Armeense oorlogsverraders aangevallen in een poging om oorlogsinspanningen van het Ottomaans leger aan het front te verzieken.


 (In 'Relocatie: de aanleiding' meer over voorgaande te lezen)




29:40
Armenen moesten hun wapens inleveren.

Erna zien we INBESLAGGENOMEN wapenarsenalen van de Armeense Dashnaks.

Dit is foto fraude nummer VIJF. 

Dit is dus wat ik vertelde over fraude met foto’s die we in deze docu zagen. We hebben hier immers met een verzonnen genocide te maken. Daar horen deze streken bij om het geloofwaardig te maken.

Ara de Armeen introduceert een mede-Armeen om er meer over te vertellen. De Armeense ‘professor’ Raymond Kevorkian onthult ons dat de Armeense elite vaak nationalistisch was. Daarom zouden ze als de aller onbetrouwbaarst gezien worden door de Ottomaanse overheid.

Hier krijgen we van een Armeense ‘geleerde’ te horen waarom de Turken in een first strike de Armeense elite arresteerden op 24 april, net voor de landing van 75.000 vijandelijke soldaten in Gallipoli. Ze waren namelijk leiders en leden van de Dashnaks, de organisatoren van de guerrilla en opstanden in Oost-Anatolie. Ze waren namelijk die nationalisten waar Kevorkian over rept. 

30:46
Ara leest uit boek van deze Kevorkian waarin die met allerlei materiaal die Armeense claim probeert te staven. We vernemen ondermeer over rechtbankverslagen als bronmateriaal.

Hij doelt op de travestie van recht-processen van 1919-1920. Die zijn de enige rechtbankverslagen waar Armenen mee rondleuren.

De processen tijdens WO1 die de Ottomaanse justitie heeft gevoerd, daar lopen ze met een wijde boog omheen (die processen sluiten al automatisch een genocide uit). Net als het Malta-tribunaal, een andere zelfmoordknop voor ze die ze als de pest mijden.

Als Kevorkian die travestie van recht-processen van 1919-1920 gebruikt als bron om hun Armeense claim te onderbouwen, dan zijn we klaar. Je hoeft dat boek niet meer te lezen. Het blijkt zoveelste sprookjesboek van deze fantasten. (wordt hierna en verdere delen bevestigd)

30:54
Om dit sprookjesboek van zijn mede-Armeen een aura van geloofwaardigheid toe te kennen, roept Ara: “Alles is controleerbaar”.

Ok, maar dan moet je ook conclusies trekken en bijvoorbeeld beslissen of je materiaal die niet voldeed aan internationale rechtsnormen wel kan gebruiken om de Armeense claim te onderbouwen.

31:14
Ara beschrijft een voorval uit dat boek.

In februari 1915 (Turken dus midden in de oorlog) bleek een Armeense extremist door een zelfgemaakte bom die te vroeg ontplofte omgekomen te zijn. Voor de Turkse bestuurders zou dit erna de aanleiding zijn geweest om de lokale Armeense elite [31.04: van de stad Develi/Everek] aan te pakken. 

Elite = nationalisten dus zoals Kevorkian ons onthulde (zie in 29.40).  

De nationalisten onder de Armenen waren de Dashnaks. Die Armeen was waarschijnlijk één van het voetvolk die voor de plannen van Dashnaks iets aan het bekokstoven was*.
* Everek heet heden Develi. Het ligt tussen Adana en Kayseri. En dit is dan in midden Anatolië, ver van de oorlogsfronten. Armenen zaten overal in het land met getrokken messen plannen te broeden.

Tientallen van de Dashnaks werden erna geëxecuteerd (Ara: “gedood” ) op beschuldiging van oorlogsverraad.

32:00
Ara vertelt over dat er tot 50 jaar geleden Armenen in dat plaatsje Everek woonden. Ze waren na hun dubieuze rol in de oorlogsjaren (1915-22) dus niet allemaal Turkije uitgeknikkerd zoals de Sudeten-Duitsers overkwam.

33:01
Ara haalt boek Kevorkian weer erbij over een andere voorval. Deze keer met een Turkse bestuurder van Everek die Zeki Bey zou heten. Ara vertelt dat hij zou gezegd hebben dat de Turken de Armenen van kant zouden gaan maken. Maar dat ze de Armenen niet snel zouden doden. Ze zouden eerst gemarteld en gepijnigd worden. Met gloeiende kolen werden Armenen bewerkt, voeten met hoefijzers bespijkerd, enzovoorts.

Dit is dus overduidelijk een voorbeeld van die (pro-)Armeense propaganda waarin Turken bekentenissen in de mond worden gelegd om betreffende leugens geloofwaardig over te laten komen. 

We zijn er nog niet, het wordt nog interessanter met dit onzinverhaal. 

(33.43:) Tijdens de misdaden keek Zeki Bey toe met een goed glas cognac.

Dat laatste maakt deze leugen helemaal compleet. 

Cognac = alcohol. Turken zijn moslims die zouden dan tussen medemoslims alcohol zitten drinken. Lachwekkend verzonnen verhaal.

Dit staat in een boek die een professor zou hebben geschreven. Deze mensen hebben het kritisch denkvermogen van een kreeft.

Deze Zeki Bey is dus zo’n loslippige Turkse idioot die Armenen en hun handlangers in die verhalen opvoeren.

Dat een Turk zulke dingen rondkakelt dient dus het verzonnen verhaal geloofwaardig over te laten komen. Hij vertelt (= ‘bekentenis’) aan de lezer dat de Turken wrede, barbaarse klootzakken waren. Het drinken van alcohol dient om de Turken dat element van demonische toe te spelden: genieten terwijl misdaden worden gepleegd.

Vergelijkbaar met dat andere besproken kenmerk van deze fantasieverhalen uit die propaganda: feesten en jubelen na plegen misdaden.

Ik schreef eerder dat dat boek van Kevorkian een sprookjesboek was. Wederom bevestigd. En Ara heeft het nog altijd niet door.

(Ik zal nog nagaan uit welke basisbron deze Armeense fake-professor dit verhaal heeft. Ik gok op Johannes Lepsius, anders grote kans dat de hand van de Britse Leugenfabriek achter steekt. Een update zal dan nog volgen.)

33:47
Ara’s oma was in 1929 in Everek geboren (zie hoe de docu de door Armenen gebruikte naam Everek gebruiken en niet de officiële Turkse naam Develi). Zijn overgrootmoeder zou in dat gebied zijn geweest in 1915.

34:30
Ara nu met een boek van een Armeens meisje die Vergeen heette in de weer.

Omdat wat Ara aanhangt gebaseerd is op bedrog (verzonnen genocide), kan hij niet met echte bewijzen aankomen (die zijn er niet, juist ‘anti-bewijzen’ zoals Malta, enzovoorts).

Daarom zie je deze Armeen regelmatig met sprookjesboeken opdraven. Anders is hij in de weer met publicaties die dagboeken of memoires moeten voorstellen. Hij wordt daarbij door de VARA/NPO ook bijgestaan met gestolen of fake foto’s. Ook zogenaamde geleerden met een gebrekkig logisch denkvermogen proberen de Armeense leugenocide geloofwaardigheid te geven tijdens de uitzendingen.

Voorgaande structuren moet men doorzien tijdens kijken van deze docu.

35:10
Erik-Jan Zürcher aan het woord. Hij vertelt over de Gallipoli-offensief van de Britten en de Fransen. De supermachten van destijds.

(35.40:) Volgens hem geloofden de Turkse leiders niet dat ze de vijand zouden kunnen stoppen.

Sinan, de knielende slaaf van de Armenen, vertelt ons juist dat Turken lukt om schepen van de aanvallers tot zinken te brengen. Erna moesten de invallers dus invasie via land plegen*.
* Zie voor analyses rondom Gallipoli-invasie de artikelen:

Nu krijgen we een bijzondere constructie van deze fantasten. Heb het nooit eerder gehoord. Kijken hoe ze het construeren. Hier komt ie:

Alhoewel de Turken tenslotte de veldslag wonnen, wisten ze dat van te voren niet aldus Sinan.

Natuurlijk weet je dat niet. Wat is dit voor een onzinredenering?! 

Ze wisten zelfs niet of ze WO1 zouden overleven. Zo kun je elke conflict afdoen met “Ze wisten van te voren niet of ze zouden verliezen of winnen.”

- Ik ben benieuwd hoe ze verder gaan -

36:09
Akçam neemt stokje over van zijn buddy Zürcher met
Ze dachten al dat ze de oorlog zouden verliezen. 

En hier weer dus dat Turken al van te voren zouden hebben geweten dat ze de oorlog zouden gaan verliezen. Ze hadden blijkbaar een toverbol waaruit ze dat konden aflezen.

Ze brengen diverse oorlogsschepen van supermachten tot zinken en verliezen de moed en denken dat ze de oorlog gaan verliezen. Dit is lachwekkend. Is hier een kind aan het brabbelen of iemand die universitair zou zijn opgeleid?!

Dit is dat bizarre, die kronkelverklaringen die je bij deze leeghoofden tegenkomt. Ze dienen om hun genocideleugen te staven. Dan gaan ze heel diep, zelfs met de meest idiote beweringen.

(36.23:) Akçam gaat verder met dat als de Turken de oorlog verloren, er een autonoom Armenië op hun grond gevestigd zou worden door de Russen. (36.32:) Daarom moesten de Armenen blijkbaar gereloceerd worden (36.36:) omdat ze anders een eigen staat zouden hebben uitgeroepen. (36.41:) Zo was de stemming in 1914 beweert hij.

Dit is niet te volgen. Is het nu autonoom Armenië of onafhankelijk Armenië? Praat hij over 1914 of 1915? Wat heeft deze idioot ingenomen?

36:12
(dit stuk apart omdat het een ander onderwerp is)

Akçam ging ook in op de relocatie:
En toen was de genocide, het transport van de Armeniers uit het oosten, gebeurde toen.”

Dit is die bewering van dat de relocatie een instrument zou zijn voor het plegen van een genocide. Simpele logica laat niks heel van deze claim. Ik heb die (verzonnen) claim eerder besproken in 'Relocatie: moordwerktuig van de Ottomaanse Turken?'.

36:48
Sinan gaat verder met dat op 24 april 1915, een dag NA de invasie [van bijna 100.000 vijandelijke soldaten in Gallipoli], Talaat Pasja* opdracht gaf om 270 Armenen te arresteren die de culturele elite van de Armenen in Istanbul zouden zijn.
* De Ottomaanse minister van Binnenlandse Zaken.

Data zijn verkeerd (vergissing waarschijnlijk). De arrestatie was eerst, erna invasie op 25 april 1915. Op 24 april was de Frans-Britse armada met bijna 100.000 soldaten richting de Anatolisch kust aan het opstomen. 

De arrestatie betrof de leiders en leden van de Dashnaks, de nationalisten waar Kevorkian over had (zie 29:40). De term culturele elite dient om ze als onschuldige figuren te slijten. Vergelijk hoe ze een terrorist als ‘politieke vluchteling’ aan de man brengen (Taner Akçam).

37:08
We horen de stem van de Armeen Kevorkian (de auteur van het sprookjesboek waaruit Ara zat voor te lezen).

Hij vertelt over de band tussen CUP (partij van Talaat) en de ARF-Dashnaks (de leidende organisatie van de Armenen). Hij vindt hun samenwerking uniek wat bij de nazi’s en joden niet voorkwam. Hij heeft niet in de gaten dat zijn genocide verzonnen is. Vandaar ook dat je zulke dingen tegenkomt.

Die samenwerking heeft voor de Turken overigens nog een nut gehad:
ze konden zich vrijelijk tussen hun erfvijand begeven en inlichtingen verzamelen over hun intenties. Daardoor hadden ze op 24 april 1915 al een dossier wie er zoal met boze bedoelingen onder de Dashnaks rondhing.

38:05
De Armeen Ara heeft het over de “Armeense elite”. Dat waren dus de Dashnak-nationalisten (zie 29:40), de organisatoren van guerrilla en opstanden in Oost-Anatolië.

Op 27 mei 1915 werd de relocatie van Armenen officieel bekend gemaakt. Die datum als herdenkingsdatum voor hun genocide nemen was realistischer. 24 april 1915 als datum kiezen is dus een zware fail van Armenen. Ze hebben een verkeerde datum voor het begin van hun genocide gekozen. 
Er is een dubieuze reden waarom ze desondanks 24 april hebben gekozen. Het verklaart ook waarom ze de arrestatie van de Dashnaks proberen te slijten als culturele elite en dergelijke. Ik kom er nog op terug.

38:21
Ara haalt de aartsleugenaar Morgenthau erbij met dat hij Talaat Pasja zou hebben gesmeekt om Armenen niet te reloceren. Als minister van Binnenlandse Zaken moest hij zorgen voor de binnenlandse veiligheid en vijandelijkheden van Armenen tegengaan in het landsbelang.

De Armeen Ara leest een gesprek tussen beide voor. Het is te vinden op pagina 335 onderaan/pagina 336 bovenaan. Ga er maar van uit dat het de zoveelste uit de duim gezogen gesprek tussen beide is.

[39.11: Hierna pakt Ara de draad op met de memoires van het Armeense meisje Vergeen.]

39:32
Ara vertelt de bekende Armeense leugens van dat de Armenen naar de Syrische woestijn moesten lopen. ‘Syrische woestijn’ is dus verzonnen, het dient om voor te wenden dat Armenen naar de middle of the nowhere werden gebracht.

Plaatsen waar Armenen werden gereloceerd zoals Aleppo zijn echt geen woestijnen. Andere plaatsen waar ze werden opgevangen bevinden zich langs rivieren zoals Rakka (aan de Eufraat) of Ras-el-Ain (bij een zijrivier van de rivier Eufraat). Van Deir ez-Zor horen we ook vaak. Oordeel zelf of het midden in de woestijn is (blauwe lijn is de rivier Eufraat). 



39:59
Er wordt een foto getoond om een verhaal van Vergeen geloofwaardig over te laten komen. Turken waren bloeddorstige bastaarden is de boodschap. 


Deze foto is ergens van een dubieuze (pro-)Armeense bron of site geplukt en wordt nu door deze flessentrekkers als bewijs aan de kijker getoond. Officiële “serieuze” Armeense sites blijven van die foto af omdat het een dubieuze origine heeft.

Bij de foto zul je niks horen over datum, plaats, locatie enzovoorts om te controleren of het authentiek is en te maken heeft met de Armeense leugenocide. De NPO-VARA oplichters pakken zulke materiaal erbij om hun bedrog geloofwaardig over te laten komen. 

Dit is foto fraude nummer ZES. 

Ara leest verder uit dat werk van de Armeense om de Turken voor de kijker aan de man te brengen als wrede klootzakken.

Zoals Turkse kerels die langs de weg stonden om te kijken welk mooi Armeens meisje ze als slavin zouden nemen. Dit boek van Vergeen stinkt. Als ik erin zou duiken kans van 1.000 % dat bedrog boven water gehaald zou worden.

40:41
Ara herhaalt wat in deel 1 was te zien over zijn overgrootmoeder (zie verslag deel 1 op 32:07). Je ziet Ara driftig neerpennen wat zijn moeder hem erover vertelt.


40:47
De Armeen vertelt dat zijn overgrootmoeder (41.38: Varvar) als tweede vrouw in huis werd genomen door een Turk*. En dat haar man na 1 jaar weggevoerd te zijn terugkeerde en zij in het geheim contact onderhielden.
* Bij nazi’s stond zulk gedrag bekend als ‘Rassenschande’.

41:10 
Zijn moeder vertelt hoe ze contact onderhielden: door in het Armeens te zingen zodat buitenstaanders geen verdenkingen zouden koesteren.
Geloofwaardig?
Ja, in het universum van deze fantasten.


41
:38 
Ze gaan naar de stad Felahiye waar Ara’s overgrootmoeder Varvar vandaan kwam. (42.07:) Ze vinden een Armeense bron. Daar zouden de zangpartijen tussen de Armeense tortelduifjes hebben plaatsgehad.


Door zulke ongeloofwaardige verhalen besef je dat je met hardcore fantasten te maken hebt. En dat de NPO-VARA zulke kinderachtige bedrog uitzenden. 
Bedrog waarmee het Turkse volk voor menige kijker negatief wordt neergezet. Middeleeuws als maar kan.


43:30
Ara gaat verder met aanhalen verzonnen gesprekken tussen de aartsbedrieger Morgenthau en Talaat.

(Talaat zou geroepen hebben dat de Armenen niet in Anatolië mochten wonen en maar in de woestijn dienden te leven.)

43:54
Erik-Jan Zürcher, de kameraad van ex-terrorist Taner Akçam, krijgt het woord om voorgaande (fictief) gesprek tussen de aartsleugenaar en Talaat Pasja wat geloofwaardigheid over te laten komen. 

No comments: